Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Досудове розслідування відносно мешканця Слов’янська, якого підозрюють у ряді статевих злочинів проти неповнолітніх, завершено
Опубліковано 16 серпня 2018 року о 15:47

В ході його проведення встановлено причетність обвинуваченого до 174 епізодів злочинів, серед яких розбещення неповнолітніх, торгівля людьми та розповсюдження матеріалів порнографічного характеру. Загалом йому інкримінується 6 статей Кримінального кодексу України. Слідчі дії проводилися під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.

Поліцейські встановили, що протягом 10 років мешканець Слов’янська 1963 року народження в буквальному сенсі знущався над дітьми, залякуючи та погрожуючи їм. В обмін на власне мовчання чоловік примушував малолітніх виступати акторами у порнографічних фото- та відеоматеріалах, які потім розповсюджував у інтернет-мережі закритими каналами зв’язку. З цією метою зловмисник обладнав у своєму приватному будинку 2 кімнати – всюди були встановлені відеокамери та інший технічний інвентар. 19 підлітків потрапили на його гачок – усі з неблагонадійних родин.

Крім того, подбав «режисер» і про заходи конспірації, розмістивши камери відеонагляду на вході в будинок та підключивши ворота до ручного управління, повністю контролюючи в такий спосіб відвідувачів помешкання.

Нагадаємо, що викрито його було у 2017 році, однак обвинувачений став переховуватися від правоохоронних органів. За місцем мешкання він більше не з’являвся. Поліцейські перевірили всі ймовірні місця його перебування. На початку 2018 року за однією з адрес зусиллями співробітників управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, обласного главку поліції, спецпризначенців з КОРДу та за сприяння прокуратури Донецької області його було затримано.

Наразі обвинувальний акт за ч.2 ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини», ч.2, 3 ст.153 «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом», ч.1, 2 ст.156 «Розбещення неповнолітніх», ч.3,4,5 ст.301 «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів», ч.3 ст.302 «Створення або утримання місць розпусти і звідництво», ч.1 ст.304 «Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність» Кримінального кодексу України завершено.

Крапку у справі поставить суд.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux