Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Досвід роботи на деокупованих територіях увійде до програми підготовки майбутніх поліцейських – Ігор Клименко
Опубліковано 10 листопада 2022 року о 20:34

На цьому Голова Нацполіції наголосив сьогодні, 10 листопада, після візиту на Донеччину разом із ректорами вишів системи МВС України.

«Війна завжди залишає слід. Відображається не лише на життях людей, а й вносить корективи у всі сфери діяльності. Так має бути і з навчальним процесом у закладах вищої освіти МВС України, які готують поліцейських. Бо після 24-го лютого функціонал Національної поліції України значно розширився. Евакуація людей, документування воєнних злочинів, ексгумація, розмінування, охорона правопорядку в реальних умовах активних бойових дій – це вже щоденні виклики наших співробітників. І як це відбувається, на власні очі побачили ректори вишів системи МВС України. Ми разом відвідали деокуповані території Донеччини: Лиман, Святогірськ, Ярову та Дробишеве», - зазначив Ігор Клименко.

Глава відомства повідомив, що поліцейські Донецької області поділилися практичним досвідом, як налагоджували роботу та напрацьовували алгоритми дій для різних ситуацій:

«Вони першими повернулися до визволених населених пунктів і взяли громадян під захист. Слідчі та криміналісти показали, як відбувається ексгумація тіл з місць поховань, а вибухотехніки продемонстрували вже буденні для них підриви виявлених снарядів.

Саме на цих територіях найкраще можна зрозуміти, що «бути поліцейським» – це про велику відповідальність».

Ігор Клименко також повідомив, що з початку стабілізаційних заходів у звільнених населених пунктах Донеччини поліцейські отримали 1425 повідомлень від громадян:

«39 кримінальних проваджень. Всього з початку повномасштабної війни – 2754. Виявили 120 стихійних поховань, з яких 33 – в Святогірську, 87 – у Лимані. Три поховання – масові. На сьогодні ексгумовано тіла 268 людей, з них 208 – вже ідентифіковано. Вибухотехніки знешкодили майже 2,5 тисячі вибухонебезпечних предметів. Досвід роботи на деокупованих територіях обов'язково увійде до програми підготовки майбутніх поліцейських. Тож попереду в нас багато роботи. Потрібно виховувати нове покоління. І важливо, що ми разом на цьому шляху».


Управління комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux