Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини розслідує дві ДТП, у яких постраждали троє дітей та загинув дорослий
Опубліковано 04 травня 2021 року о 14:33

У Покровську внаслідок наїзду п’яного водія постраждали 9-річний хлопчик і 13-річна дівчинка, а також її батько, який від отриманих травм помер. А в Лимані сталося зіткнення автомобіля з мотоциклом, пасажирку якого госпіталізовано з тілесними ушкодженнями.

ДТП з трьома постраждалими сталася 1 травня, близько 19:30. Поліцейські встановили, що 23-річний мешканець м. Покровська, перебуваючи за кермом автомобіля Geely у стані алкогольного сп’яніння, під час руху заднім ходом наїхав на двох дітей та чоловіка. Пішоходи  знаходились на узбіччі.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 9-річний хлопчик та 13-річна дівчинка отримали забої, а її 45-річний батько – тяжкі тілесні ушкодження. Наступного дня чоловік помер у реанімаційному відділенні міської лікарні.

За цим фактом під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження ч. 3 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо воно спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Вказаний злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

3 травня у Лимані на перехресті вулиць Привокзальна та Студентська зіткнулися автомобіль Chevrolet Aveo та мотоцикл. На місці пригоди поліцейські з’ясували, що мотоциклом керував 16-річний хлопець. Він не мав водійського посвідчення, адже ще не встиг його отримати.

Попередньо встановлено, що мотоцикліст не впорався з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем. В аварії постраждала 16-річна пасажирка мотоцикла.

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тілесне ушкодження, передбачена відповідальність від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років – ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Шановні водії! Поліцейські в черговий раз закликають до неухильного дотримання Правил дорожнього руху. Дотримуйтесь безпечної швидкості руху і відмовтеся від ризикованих маневрувань.

Будьте обережними при проїзді перехресть, пішохідних переходів та зупинок громадського транспорту.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux