Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року поліцейські Донеччини притягнули до відповідальності 37 винуватців смертельних ДТП
Опубліковано 11 листопада 2021 року о 16:13

Станом на початок листопада через порушення правил безпеки на дорогах загинуло 85 осіб, 1060 дістали травми. Серед постраждалих – і самі винуватці аварій. Щодня поліція проводить з учасниками дорожнього руху превентивну роботу, що рятує життя. Зокрема поліцейські зупинили 3000 водіїв,  які перебували за кермом  у стані сп’яніння.

З початку року на Донеччині сталося 880 ДТП із постраждалими. Щодня в ДТП травмується в середньому три людини.

78 аварій обірвали життя людей – гинули як невинні громадяни, так і самі порушники правил дорожнього руху. У 37 кримінальних провадженнях винуватцям смертельних ДТП слідчими обласного главку поліції оголошено підозру, справи спрямовано до суду.

До трагедій призвело порушення правил дорожнього руху -  перевищення швидкості, порушення правил проїзду пішохідних переходів, перехресть, небезпечні маневри, керування авто після вживання алкоголю або наркотиків, перехід дороги у невстановлених місцях тощо.

З березня 2021 року Кримінальний кодекс було доповнено ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).  Ця стаття передбачає кримінальну відповідальність для нетверезих водіїв, з вини яких загинули люди або отримали тяжкі тілесні ушкодження чи середнього ступеня тяжкості. Правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до дванадцяти років.

На сьогодні слідчі задокументували 17 таких злочинів на території регіону. П’яне водіння «вбило»  вісьмох людей, серед яких чотирирічна дитина.  Дівчинка була пасажиркою мотоциклу, яким водій керував без прав та в стані алкогольного сп’яніння. Жертвами іншого порушника, що сів за кермо напідпитку, стали троє пішоходів у Покровську – двоє дітей були травмовані, а батько одного з них помер. Ще одного нетверезого кермувальника поліцейські затримали одразу за дві ДТП: він збив на смерть велосипедистку та, тікаючи з місця злочину, врізався в зустрічне авто.

Аби запобігти трагедіям, поліцейські патрулюють автошляхи та проводять профілактичну роботу з усіма учасниками дорожнього руху. Групами реагування поліції з початку 2021 року задокументовано 34 973 порушення ПДР, за якими складено адміністративні матеріали.

Серед порушників - три тисячі водіїв, які перебували під дією алкоголю  або наркотиків, суд наклав на них понад 18 млн гривень штрафів.

За рішенням суду, права керувати транспортом на різні строки позбавлено 688 осіб. 30 особам призначено  адміністративний арешт.

Як  результат превентивної роботи - з 1 листопада на території Донецької області  не сталося жодної ДТП зі смертельними наслідками.

Поліція Донеччини закликає водіїв та пішоходів бути особливо уважними на дорогах в осінньо-зимовий період, дотримуватися правил безпеки дорожнього руху, обирати лише безпечну швидкість і тримати дистанцію.
 

 
 Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux