Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дитинство під бомбами. «Білі янголи» евакуювали з Красногорівки хлопчика та доставили допомогу в зону бойових дій
Опубліковано 25 квітня 2023 року о 12:38

Вулиця, де мешкав 9-річний Ярослав, зруйнована вщент, сусідні оселі – без дахів. Наразі хлопчик із мамою у більш безпечному місці. На околицю Красногорівки, що виходить на всіяне ворожими снарядами поле, поліцейські привезли хліб, тут він – на вагу золота. Крім того, спецекіпаж «Білий Янгол» супроводив гуманітарний вантаж до села Єлизаветівка: предмети першої необхідності, подарунки для дітей і корм для тварин.

Рятувальний рейс розпочався з Красногорівки. Правоохоронці приїхали до житлового сектору, який тим ранком окупанти накрили з артилерії. Один з будинків повністю вигорів, мешканці не постраждали лише тому, що вже пів року – в евакуації. Але тут ще залишаються люди, зокрема й діти. Батьки ховають їх, бо не хочуть виїжджати. «Білі янголи» знаходять ці родини та переконують дорослих, що дітям - не місце на війні. Так, цього разу вдалося забрати з небезпеки жінку з маленьким сином.

Поліцейські роздали людям 200 буханців хлібу. «Дякуємо вам за це. У нас тут магазинів немає, до найближчого йти три кілометри туди й стільки ж - назад. І ще не факт, що там буде хліб», - розповідають дві літні жительки.

Друга локація - село Єлизаветівка Мар’їнької громади. Група «Білий Янгол» супроводила волонтерів, які привезли гуманітарну допомогу загальною вагою 1500 кг. Для малечі – дитячий одяг та іграшки.

Населені пункти біля лінії фронту щодня зазнають ворожих ударів, руйнуються будинки, а під завалами можуть бути люди. Тому цього разу у складі екіпажу – рятувальний пес. Сура працює разом з волонтерами та професійно знаходить людей під уламками. А ще вона залюбки грається з дітьми та заспокоює їх.

Мешканці розповідають про свіжі прильоти ворожих снарядів у будинки, а діти показують руїни своєї школи. Зруйновані стіни, пошматовані парти, розкидані зошити та напис «Мир» на дошці – все, що залишилося від навчального закладу, який було капітально відремонтовано перед російським вторгненням. Зараз, у перервах між обстрілами, школярі намагаються вчитися дистанційно.

У зоні вогню люди виживають лише завдяки тому, що привозять з «великої землі». На сьогодні всіма групами «Білий Янгол», що працюють на Донеччині, доставлено близько 200 тонн гуманітарної допомоги.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux