Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Евакуаційні групи «Білий Янгол» запрацювали на всій лінії бойових дій Донеччини – Ігор Клименко
Опубліковано 20 грудня 2022 року о 10:32

Одразу чотири спецекіпажі поліції тепер рятуватимуть людей на найгарячіших напрямках - Мар’їнському, Бахмутському, Великоновосілківському та Лиманському. Старт розширенню проєкту "Білий Янгол" дали перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін і Голова Національної поліції Ігор Клименко. "Янголів" забезпечили броньованими авто, медичним устаткуванням і дитячими бронежилетами для безпечного проведення евакуації.

Перша евакуаційна група «Білий Янгол» розпочала свою роботу в Мар'їнці після повномасштабного вторгнення росії на територію України. У результаті з розбитого вщент міста вдалося вивезти всі 100 відсотків цивільного населення. Загалом, ризикуючи життям, поліцейські врятували понад 3 тисячі людей. Екіпаж пересувався на білому авто швидкої допомоги – звідси й назва, яку дали своїм рятівникам місцеві жителі.

«Янголи» - практично єдині, хто допомагає цивільному населенню біля лінії фронту: евакуюють громадян, надають екстрену медичну допомогу пораненим, доставляють гуманітарні вантажі, розшукують і вивозять тіла загиблих.

Сьогодні заступили на службу ще три таких групи. До складу «янголів» приєдналися дев’ять поліцейських, серед яких одна дівчина. Кандидати пройшли жорсткий відбір і курс тактичної медицини від топових парамедиків із США. (https://dn.npu.gov.ua/news/amerykanski-paramedyky-navchaiut-uchasnykiv-evakuatsiinykh-hrup-bilyi-ianhol)

«Ворог продовжує наносити звірячі удари по нашій території, але наша віра в перемогу тільки зростає. Кожен з "білих янголів" є добровольцем і готовий рятувати та евакуювати громадян з найбільш критичних ділянок протистояння з ворогом», - зазначив заступник глави МВС Євгеній Єнін.

Учасники евакуаційних екіпажів отримали сертифікати про зарахування до лав нового підрозділу, а також все необхідне для несення служби: транспорт, сучасні медичні набори, засоби зв'язку. Обладнання передано МВС, Донецькою обласною військовою адміністрацією та громадськими організаціями. Силами Нацполіції за підтримки міжнародних партнерів кожна група забезпечена дитячими бронежилетами для трьох вікових категорій.

Голова Нацполіції зазначив, що на Донеччині залишається ще близько пів мільйона мешканців, і коли летять російські ракети, вони покладаються на допомогу поліції.

"Одним з найголовніших обов'язків поліції зараз є евакуація та допомога людям. Ви щодня робите це із загрозою для власного життя. Попереду ще багато небезпечної роботи. У зоні активних бойових дій залишається 4000 дітей. Ми всі разом ідемо до важкої, але перемоги", - наголосив Ігор Клименко.

Як зазначив начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко, більшість "янголів" уже брали участь у ризикованих операціях з порятунку людей і неодноразово пройшли «хрещення вогнем». Деякі мають поранення.

Ігор Клименко відзначив найкращих нагородами «Знак пошани». Також керівник відомства нагородив поліцейських зведених загонів із різних областей, які допомагають боронити Бахмутський напрямок.

Гарячі лінії евакуаційних груп "Білий Янгол":

Мар’їнський напрямок - 066-56-10-102


Бахмутський напрямок - 066-56-15-102


Великоновосілківський напрямок - 066-56-11-102


Лиманський напрямок -066-56-16-102



Відділ комунікації поліції 

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux