Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Факультативи з поліцейськими» пройшли у прифронтових школах Волноваського району
Опубліковано 28 січня 2019 року о 18:49

Сьогодні до шкіл Андріївки та Мирного завітали  правоохоронці, вибухотехніки главку та кінолог з КПВВ «Новотроїцьке».  Дітям розповідали про нововведення у законодавстві, закликали дотримуватися правил поводження у побуті та нагадували що потрібно робити у разі виявлення підозрілого предмета.

На території проведення ООС, тим більше на лінії розмежування, знайти небезпечну «іграшку» можна практично скрізь: в лісі, в старому окопі, на полі, на вулицях, на ігровому майданчику та навіть на власному городі. І якщо вибухові пристрої відомого зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то саморобні вибухівки та нерозповсюджені боєприпаси визначити набагато складніше не тільки дітям, а й дорослим.

Представники вибухотехнічної служби обласного главку, працівники ювенальної превенції м. Волноваха та інспектор кінологічного відділу з КПВВ «Новотроїцьке» з чотирилапою помічницею лабрадором  Бонею  зібралися разом щоб провести для дітей  урок безпеки та відволікти їх від напруженого навчального процесу.

Працівники поліції з великим досвідом роботи, які мають за плечима сотні цікавих та повчальних уроків життя, заінтригували маленьких слухачів з перших хвилин. Вибухотехніки продемонстрували велику кількість боєприпасів, які можуть трапитися дітям, та детально розповіли, що треба робити в тому чи іншому випадку.

В Мирному та Андріївці діти  також обізнані в цьому  питанні. І це не дивно, адже маленькі мешканці цих селищ живуть  поряд з небезпекою. Зараз тут спокійно, але ще рік потому траплялися обстріли околиць. Правила поводження з вибухонебезпечними предметами їм життєво необхідні.

Також, поліцейські з ювенальної превенції розповіли учням нововведення у адміністративному кодексі, а саме відповідальність за вчинення булінгу та як не стати жертвою дитячих цькувань. Діти в свою чергу відповідали на всі питання та намагалися бути активними.

На завершення перед школярами виступив кінолог з лабрадором, які несуть службу на контрольно-пропускному пункті та кожного дня перевірять автівки на наявність вибухонебезпечних речовин.

Волноваський відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux