Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Фальсифікат на 1,6 мільйона гривень: у Краматорську правоохоронці викрили дві мережі збуту цигарок
Опубліковано 29 листопада 2021 року о 17:09

Вилучено більше 40 000 пачок тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку України та без них. Припинили незаконний «бізнес» двох мешканців працівники обласного слідчого управління (детективи), управління стратегічних розслідувань в Донецькій області ДСР НП України та прикордонного загону за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

У Краматорську поліцейські викрили дві мережі зі зберігання та реалізації підроблених тютюнових виробів. Доказова база протиправної діяльності фігурантів збиралася впродовж кількох місяців.

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник однієї з тютюнових компаній разом зі своїми підлеглими займається розповсюдженням контрафактних тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку. Правоохоронці провели ряд оперативних заходів відносно чоловіка та його спільників.

Також поліцейські викрили й іншого 34-річного підприємця Краматорська, причетного до реалізації контрафактного тютюну в місцях роздрібної торгівлі.

У суботу, 27 листопада, з метою вилучення речових доказів поліцейські провели два санкціонованих обшуки у складському приміщенні та за місцем мешкання зловмисників.

Загалом було виявлено та вилучено більше 40 000 пачок тютюнових виробів різних торгівельних марок з явними ознаками підробки.

Попередня сума вилучених цигарок за середніми цінами становить більше 1,6 мільйона гривень.

На даний час вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до вказаного кримінального правопорушення, та проведення відповідної експертизи.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 199 Кримінального кодексу України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux