Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Головне наше завдання - розробити загальну стратегію таким чином, щоб послуги служб таксі стали безпечнішими», - заступник начальника управління превентивної діяльності поліції Донеччини Олександр Віт
Опубліковано 25 жовтня 2018 року о 16:26

Саме цей вектор став основоположним на робочій зустрічі, ініційованій керівництвом Нацполіції в Донецькій області, яка пройшла за участі головного лікаря обласного наркодиспанцеру, представників міської влади, Укртрансбезпеки та всіх служб таксі Маріуполя.

Захід пройшов у кав’ярні «Espresso 9bar», яка нещодавно приєдналася до соціального проекту «Тонка синя лінія».

Для обговорення проблематики керування водіями таксі транспортом у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння було запрошено головного лікаря наркодиспансеру, директора Департаменту транспорту та зв’язку міста Маріуполь, представників Держаної служби України з безпеки транспорту та директорів служб таксі.

Одним із завдань поліцейських є забезпечення безпеки дорожнього руху, життя та здоров’я громадян в цілому. Під час останнього відпрацювання Маріуполя було виявлено двох водіїв у стані наркотичного сп’яніння. Такі та інші фактори, безумовно, впливають на рівень дорожньо-транспортних пригод. Так, з початку року на Донеччині сталося більше 2,4 тисяч ДТП, в результаті яких 77 громадян загинуло, а ще 779 - отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості. Крім того, поліцейськими груп реагування патрульної поліції було виявлено більше 3 тисяч водіїв, які перебували у стані сп’яніння.

«Ми повинні почувати себе в безпеці, знаходячись на пасажирському сидінні. Для цього ми з вами розробимо єдину систему, дотримуючись якої, зможемо вберегти наших громадян», - підкреслив заступник управління превентивної діяльності поліції Донеччини Олександр Віт.

Однією із пропозицій було висунуто проведення скринінг-тесту на предмет визначення змісту наркотичних речовин в організмі водіїв безпосередньо перед виїздом на зміну та медичне обстеження кожного.

«Ми готові здійснити перевірку водіїв, нехай це не буде масово, а вибірково та поетапно», - запевнив головний лікар наркодиспансеру та обласний позаштатний нарколог Департаменту охорони здоров’я Олександр Пієнко.

Такі дії допоможуть вдосконалити механізм боротьби з наркотичним сп’янінням водіїв та знизити рівень ДТП в регіоні. У якості пілотних такі заходи буде запроваджено в Маріуполі, а згодом цей вид контролю поширюватиметься у всіх населених пунктах області.

Також присутні обговорили ідею створення загальної наклейки на автомобіль, яка буде символізувати, що за кермом знаходиться тверезий водій і, як наслідок, в такому авто їхати безпечно.

Другим, не менш важливим питанням, піднятим на зустрічі, стала можливість легалізації «підпільних» таксистів. Поліцейські та представники укртрасбезпеки пояснили, чому потрібно дотримуватися правил пасажирських перевезень та яку небезпеку становить недотримання вимог законодавства України.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux