Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кадри з екшн-камери: парамедики поліції Донеччини рятують поранених дітей і дорослих
Опубліковано 11 жовтня 2023 року о 12:40

«Як ти, голова болить?» - «Так, і ніжка». Дев’ятирічна Люда з Костянтинівки постраждала внаслідок влучання в її будинок російського снаряду. Життя дівчинки та ще трьох поранених вдалося врятувати завдяки вчасній допомозі поліцейських. З початку повномасштабної війни на рахунку парамедиків – вже 650 врятованих життів.

8 жовтня о 6:25 ранку росія завдала ракетного удару по місту Костянтинівка. Руйнувань зазнали близько 30 будинків. У перші ж хвилини після обстрілу на місце прибула група парамедиків. В одній з осель виявили маленьку дівчинку з раною на голові. Дитина була вся в пилу, що утворився, коли впав дах, а її піжама – в червоних плямах.

Поліцейські діяли врівноважено, швидко й точно. Перев’язали рани Люді, допомогли іншим травмованим. Серед них була й мати дівчинки. На жінку впала стіна, внаслідок чого у постраждалої почалась внутрішня кровотеча. А 26-річного мешканця забрали з численними осколковими пораненнями та пневмотораксом. Дорогою до лікарні парамедики розмовляли з хлопцем, щоб тримати його у свідомості, а також заспокоювали дитину.

Керівник парамедиків, начальник Тренінгового центру поліції Донеччини Олександр Савенко розповідає, що правоохоронці вже мають чималий досвід одночасного порятунку багатьох поранених.

«Працюємо за міжнародними протоколами тактичної медицини, а частина парамедиків має кваліфікацію «бойовий медик». Тому спроможні надавати якісну догоспітальну допомогу при важких травмах, отриманих внаслідок ракетних та інших обстрілів. За потреби наші екіпажі повністю замінюють «швидку допомогу», - зазначає Олександр Савенко, який разом з колегами виїжджає на місця прильотів.

Рятуючи цивільних мешканців, парамедики ризикують власним життям. Декілька днів тому в Торецьку група прибула на місце російського удару в приватному секторі. За інформацією сусідів, в зруйнованому будинку залишилася літня маломобільна жінка. Попри небезпеку обрушення, поліцейські знайшли її під завалами та на руках винесли крізь руїни. Пенсіонерка дивом залишилася жива, її доправили до медзакладу.

На Донеччині працюють 10 груп поліцейських-парамедиків. З початку повномасштабної війни вони виїжджали на допомогу понад 1000 разів і врятували 650 постраждалих.


Робоче відео для журналістів - https://fex.net/ru/s/3mzv2rx

Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux