Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівники поліції Донеччини взяли участь у робочій зустрічі з делегацією КМЄС з питань подальших напрямів співробітництва
Опубліковано 15 липня 2020 року о 16:46

Поліція Донеччини залучатиме до співпраці міжнародних експертів у галузі правоохоронної діяльності. Незабаром у Маріуполі запрацює регіональне представництво Консультативної місії Євросоюзу.

Учора, 14 липня, в обласному главку поліції відбулася робоча зустріч керівництва поліції з головою Місії КМЄС в Україні Антті Хартікайненом. Під час заходу було обговорено питання щодо відкриття четвертого в Україні регіонального представництва КМЄС – в місті Маріуполь та представлено його новопризначеного керівника – пана Мартіна Кулішека.

З грудня 2019 року Консультативна місія Євросоюзу посилила діяльність щодо реформування сектору цивільної безпеки саме в південно-східному регіоні України. Таким чином, за підтримки міжнародного партнера поліція Донеччини наразі впроваджує інноваційні проєкти за різними напрямками правоохоронної діяльності.

«Ми тут для того, щоб допомагати вам. Наша мета – підтримка України в розвитку ефективного й прозорого сектору цивільної безпеки, що користується довірою громадян, – сказав голова Консультативної місії ЄС Антті Хартікайнен. - Співробітники маріупольського представництва КМЄС уже запланували низку заходів для наших партнерів у регіоні: тренінги та семінари із розбудови спроможностей, стратегічних комунікацій, поліції діалогу, запобігання домашньому насильству, впровадження найкращих європейських практик у забезпеченні громадського порядку, кримінальних розслідувань та боротьби з оргзлочинністю».

У рамках забезпечення безпеки та правопорядку на території регіону вдосконалення рівня поліцейського сервісу набуло особливої важливості. Реалізація нових проєктів потребує впровадження в діяльність поліції кращого європейського досвіду, який правоохоронний орган Донеччини отримує завдяки плідній співпраці з іноземним партнером. Відтепер у перспективі – своєчасна компетентна допомога локального представництва КМЄС, що найближчим часом запрацює в Маріуполі.

«До складу представництва увійдуть фахівці не лише з поліцейським, а також іншим досвідом у сфері верховенства права. Тому, в разі потреби, поліції Донецької області буде надано допомогу потрібних експертів з вузькою спеціалізацією з числа наших колег з Центрального офісу КМЄС»,– розповів пан Кулішек.

Очільник поліції області Микола Семенишин оцінив перспективи подальшої співпраці. «Потужний міжнародний досвід вашої команди буде корисним для поліції Донеччини, ми продовжимо співпрацю з КМЄС, оскільки в результаті плідної взаємодії нам вдається ефективно контролювати оперативну обстановку та знижувати рівень злочинності в регіоні». – зазначив генерал поліції.

Відділ комунікації
поліції Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux