Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівництво поліції Донеччини взяло участь у Міжнародній науково-практичній конференції з питань безпеки громад
Опубліковано 02 липня 2021 року о 18:20

Просвітницькій захід було проведено за ініціативи Донецького державного університету внутрішніх справ. Науковці та працівники поліції обговорили актуальні питання щодо вдосконалення безпеки територіальних громад та впровадження нових без пекових проєктів.

Сьогодні, 2 липня, в Донецькому державному університеті внутрішніх справ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Проєктування безпекового середовища громад», приурочена до Дня Національної поліції України.

Співорганізаторами конференції виступили ГУНП в Донецькій області та Донецький регіональний науковий центр Національної академії правових наук України. Всебічну підтримку надала Консультативна місія ЄС в Україні.

У зазначеному заході взяли участь відомі науковці та практичні працівники, серед яких представники закладів вищої освіти і наукових установ різних регіонів України, МВС України, Секретаріату Конституційного Суду України, Державного бюро розслідувань, Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України, територіальних органів Нацполіції, органів Державної прикордонної служби України, органів місцевого самоврядування.

Разом з українськими науковцями і практиками до конференції долучилися представники КМЄМ в Україні, ОБСЄ, Посольства Словацької Республіки в Україні, університету Миколаса Ромеріса (Литовська Республіка).

Загалом до організаційного комітету конференції надійшло більш ніж 120 тез доповідей.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися начальник ГУНП в Донецькій області Микола Семенишин, ректор ДонДУВС Сергій Вітвіцький, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, старший радник з питань прокуратури КМЄС в Україні Йоуні Лехтімакі, керівник Донецького регіонального наукового центру Національної академії правових наук України, академік НАПрН України Антоніна Бобкова, керівник Маріупольського офісу ОБСЄ Лачезар Лазаров, представники місцевого самоврядування та райдержадміністрації.

«Основний пріоритет діяльності поліції Донеччини є встановлення виключно партнерських засад взаємодії з громадами області. Тому в розбудові безпекового простору особливої уваги вимагає співпраця поліції та громади», - зазначив начальник поліції Донеччини Микола Семенишин.

В ході фахової дискусії учасники конференції обговорили актуальні питання діяльності органів Національної поліції, інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства стосовно формування безпечних умов життєдіяльності територіальних громад.

Окрему увагу було приділено обговоренню досвіду роботи поліції Донеччини у взаємодії з органами місцевого самоврядування, облдержадміністрацією та громадою у впровадженні низки без пекових проєктів. Зокрема, проєкти «Безпечний будинок», «Безпечне таксі», створення Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC), регіональні програми профілактики правопорушень з протидії поширенню наркоманії, програми профілактики правопорушень серед дітей тощо.

«Впевнений, що робота конференції була плідною, цікавою, а прийняті спільні рішення та рекомендації дадуть можливість вирішити низку актуальних питань», – зауважив ректор ДонДУВС Сергій Вітвіцький.

За результатами проведення конференції учасники напрацювали низку пропозицій та рекомендацій щодо удосконалення законодавства та правозастосовної практики з питань забезпечення безпеки громад.

Відділ комунікації поліції
Донецької області
(за матеріалами ДонДУВС)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux