Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Коли чуєш слова подяки від дітей чи дорослих, розумієш, що ти працюєш на своєму місці» – так вважає старший інспектор ювенальної превенції Мирнограду Олександр Савірський
Опубліковано 07 липня 2018 року о 12:35

Опікується проблемами дітей Олександр Васильович вже 17 років і за цей час жодного разу не пошкодував, що обрав саме таку професію. За кожну дитину у нього болить душа.

Старший інспектор ювенальної превенції Мирноградського відділення поліції майор поліції Олександр Савірський розпочав свою службу в правоохоронних органах у 1997 році з посади патрульного. У 2001 році після закінчення навчання в економіко-правовому технікумі молодший лейтенант починає працювати оперуповноваженим кримінальної міліції по справах неповнолітніх. І вже 17 років Олександр Васильович так і працює «дитячим поліцейським».

За час роботи майору поліції довелося багато чого побачити і переосмислити. Але працювати з дітьми, коли знаходиш з ними спільну мову, легко і приємно. В процесі роботи правоохоронець усвідомив, що частіше в існуючих проблемах винуваті не діти, а батьки. Хтось приділяє мало часу дітям, хтось не звертає уваги на існуючі проблеми, а іноді батьки і зовсім не приділяють вихованню дітей часу при чому самі ж подають дітям негативний приклад. Діти вони ж як губки все всмоктують, беручи приклад з дорослих. Діти хочуть бути схожими на дорослих – та майже завжди забувають про наслідки тих чи інших вчинків. А батьки на це не звертають уваги. А коли діти підростають і починають показувати свій складний характер, рідні іноді не справляються з ситуацією.

«Звісно трапляються різні життєві ситуації, все одразу не розповісти та й не всім цікаво буде згадувати свої промахи та невдачі. Так і працюємо. Когось треба посварити, а когось пожаліти. Діти та батьки різні бувають. Але, дорослі мають контролювати підлітків, знати де і з ким вони проводять час. Адже від родини залежить майбутнє дитини, — розповідає Олександр Васильович. — Я люблю працювати з дітворою, бо коли бачиш в майбутньому результат, і при зустрічі дитина чи її батьки тобі дякують, то і на душі стає радісно, додому йдеш з гордо піднятою головою. Так, нещодавно зустрів свого колишнього підопічного, якого в свій час я тримав в Єжових рукавицях. Так, він сказав мені що дуже вдячний, що вчасно його підтримав, не дав зламати життя. Будучи ще підлітком, хлопець разом із своїми приятелями скоїли крадіжку. Батько у нього в той час відбував покарання, а мати була дуже зайнята, адже в родині виховувалось 4 дітей. Я розумів, що треба рятувати хлопця. Я його контролював, огородив від поганих друзів, підтримував, можна сказати став для нього батьком. І хлопець виправився, зараз працює на шахті має сім’ю, виховує діточок», - розповідає Олександр.

Наразі на обліку в Мирноградському відділенні поліції перебуває четверо дітей, з якими інспектори ювенальної превенції постійно працюють, шукають індивідуальний підхід до кожного, пробують зацікавити дітей – когось спортом, когось громадською діяльністю. Також влаштовують екскурсії до відділення поліції, залучають до відпрацювань, щоб наочно показати дітям життєві негаразди з якими можна стикнутися у повсякденному житті.

Найскладнішим в роботі для правоохоронця є зниклі дітки.

«Це дуже страшно, коли діти йдуть з дому або просто зникають. Тоді всі сили поліції задіяні на місце становлення дитини. Головне – знайти дитину і повернути її в родину. Крім того, ми намагаємось робити все, аби не доводити ситуацію до критичної межі. Працюємо з батьками, запрошуємо дітей на екскурсії, спортивні змагання, інші заходи правового спрямування», - розповідає майор поліції.

Ось так живе і працює Олександр Савірський, хоч і зізнається, що через напружений графік роботи, у нього зовсім мало часу лишається для родини. Але, він все одно приділяє час вихованню дітям, бо впевнений, що все залежить від сім’ї. Тим паче, що у самого в сім’ї двоє синів, один із яких пішов по стопах батька і навчається в виші МВС. Він також прагне як і тато працювати із дітьми, стати для них прикладом і надійною опорою.

 

 

 

 
Покровський відділ поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux