Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ліквідовано більше двох мільйонів кущів конопель та маку – на Донеччині підбито підсумки спецоперації «МАК»
Опубліковано 13 жовтня 2020 року о 16:56

Результатом документування правопорушень, пов’язаних з незаконним висіваннямнарковмісних рослин, стало відкриття 259 кримінальних проваджень. Про підозру повідомлено 51 наркоаграрію.

Практичний етап спецоперації тривав з 20 травня по 23 вересня. Заходи були спрямовані на попередження та виявлення правопорушень у сфері культивування нарковмісних рослин та викриття каналів надходження наркотичних засобів від виробника до споживача.

За час проведення заходів співробітники підрозділів поліції та управлінням протидії наркозлочинності ГУНП в Донецькій області ДБН Нацполіції України виявили  та вилучили більше 2 100 000 незаконно висаджених нарковмісних рослин, з них - пів тисячі рослин маку.

Поліцейські провели 185 обшуків та відкрили 259 кримінальних проваджень, про підозру повідомлено 51 правопорушнику.

Під час обшукових заходів правоохоронці виявляли теплиці, обладнані системами освітлення та вентиляції, також кущі нарковмісних рослин зростали у горщиках, а в деяких випадках – перевищували людський зріст.

Так, у 71-річного мешканця Краматорська, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, поліцейські вилучили більше 500 кущів конопель. Вся ділянка городу була засіяна наркотичною рослиною, а у будинку наркоаграрій ховав близько 200 грамів марихуани та пристрій для її вживання.

Кущі конопель заввишки 2 метризростали на городі 38-річногомешканця с. Зелений гай. Поліцейські вилучили  наркорослини та майже 2 кілограми сухої наркотичної речовини.

Окрім того, за допомогою сучасних технологій поліцейські виявляли та ліквідували цілі наркополя.

Під час обстеження району поблизу с.Новочеретувате поліцейські виявили поле з посівом наркотичних рослин. Площа, на якій зростали коноплі, сягала близько гектара. Під час ліквідації нарковрожаю правоохоронці нарахували понад 8 000 кущів марихуани. Таку ж кількість кущів конопель поліцейські виявили та вилучили поблизу с.ОрлівськеВолноваського району.

А ось на території с.Приазовське зростало близько 32 000 кущів конопель.Поле у 0,5 гектарів, засіяне канабісом, виявили поліцейські управління боротьби з наркозлочинністю в Донецькій області ДБН Нацполіції України.

Поліцейські Маріуполя спільно із прикордонниками ліквідували плантацію конопельпоблизу селища Дем’янівкаМангушського району. Понад 23 000 кущів канабісу були замасковані на полі серед кукурудзи.

Всі наркотичні посіви було знищено шляхом спалювання.

Поліцейські Донеччини продовжують боротьбу з незаконним обігом наркотиків. Якщо Ви маєте інформацію про незаконне зберігання, виготовлення, посів або збут наркоречовин, повідомте про це до найближчого відділу поліції або за номером 102.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux