Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ліквідовано більше півтора мільйони кущів конопель та маку – підбито підсумки спецоперації «Мак»
Опубліковано 17 жовтня 2018 року о 17:44

Практичний етап спецзаходів тривав з 1 червня по 27 вересня. Разом із посівами нарковмісних рослин поліцейськими Донеччини було задокументовано збути, організацію нарколабораторій та вилучено з незаконного обігу підготовлену для споживання речовину.

Спецзаходи під умовною назвою «Мак» були направлені на виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, перекриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів, виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності причетних до злочинів в сфері наркообігу осіб.

За час проведення заходів співробітниками підрозділів та управлінням протидії наркозлочинності області виявлено та вилучено більше півтора мільйони незаконно висаджених нарковмісних рослин, з них 382 рослини маку.

Поліцейські провели 193 обшуки та відкрили 140 кримінальних проваджень, до відповідальності притягнуто 90 правопорушників.

І коноплі, і мак вирощував на своєму городі раніше засуджений за аналогічні злочини мешканець Дружківки. Оперативники вилучили заборонені рослини, висушену марихуану та близько 2,5 кг маку.

Наркопосіви були виявлені і у зразкових громадян, які раніше не потрапляли в поле зору правоохоронців. Так, на своїй господарській ділянці мешканець Дружківки мав одразу дві теплиці: одну з культивованими рослинами, а в іншій – дбайливо взрощував наркорослини. Підтвердилася й оперативна інформація щодо мешканця Краматорська, у чоловіка було вилучено 257 кущів конопель.

Співробітники карного розшуку поліції Донеччини ліквідували посів конопель заввишки 2 метрів. 48-річний краматорчанин вирощував канабіс на дачній ділянці за містом. З метою конспірації чоловік висадив коноплі в глибині городу за високим парканом та з усіх чотирьох сторін оточив високою рослинністю – деревами та кущами. Таким самим методом конспірації скористався і мешканець Торецька, з його ділянки було вилучено 190 кущів конопель, що дозрівали.

Також на поліцейських чекали неординарні пояснення з боку зловмисників. Зі слів мешканки Мангушу, вона використовувала снодійний мак для приготування кулінарних страв. З ділянки пенсіонерки булу вилучено 300 кущів нарковмісної рослини.

Одразу вирощував і виготовляв наркотики мешканець Слов’янська. Кухня була переобладнана у нарколабораторію, а ділянка засіяна насінням конопель. Сам господар будинку спеціалізувався на виготовлені метамфтаміну та дезоморфіну.

Окрім вирощування наркотичних рослин для особистого вживання, поліцейськими було задокументовано та перекрито канал збуту марихуани.

В серпні поліцейські управління карного розшуку спільно з детективами поліції Донецької області затримали групу наркоторговців з товаром та вирученими коштами. Двоє поплічників влаштували на території Маріуполя наркобізнес. Вирощували коноплі на власних присадибних ділянках, а з клієнтами домовлялися по телефону та працювали тільки зі знайомими.

Поліцейські Донеччини продовжують боротьбу з незаконним обігом наркотиків та звертаються до всіх громадян, хто має інформацію про незаконне зберігання, виготовлення, посів або збут наркоречовин, повідомте про це до найближчого відділу поліції або за номером 102.

Відділ комунікацій поліції
Донецькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux