Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Лиманські «Білі янголи» доставили хліб і провели евакуацію з найгарячішої точки громади
Опубліковано 24 січня 2023 року о 11:52

Під обстрілами окупантів поліцейський екіпаж забезпечує всім необхідним мешканців села Торське, що на лінії бойових дій. «Янголи» працюють у зоні дії ворожих безпілотників, які наводять вогонь. 

Село Торське Лиманскої громади розташоване на межі Донецької області з Луганщиною. Саме через нього восени минулого року від контрнаступу ЗСУ тікали окупаційні війська РФ та їхні помічники. Зараз окупанти здійснюють постійні спроби повернутись і чималими силами атакують цей невеличкий населений пункт.

Під щоденними обстрілами життя мешканців Торського є вкрай складним. Близько трьохсот людей разом із дітьми постійно перебувають у підвалах, іноді не маючи змоги побачити сонячне світло. Одними з тих, хто дає їм надію на виживання, є екіпаж «Білих янголів».

Лиманські поліцейські постійно перебувають на зв’язку з мешканцями села та декілька разів на тиждень відвідують їх. Про потреби кожної родини дізнаються від «старост», які збирають такі дані, отримують та роздають по своїй дільниці гуманітарні вантажі.

«Розвозити наші «посилки» за кожною адресою просто немає часу, а до того ж вкрай небезпечно, у першу чергу для самих мешканців, – каже поліцейський Дмитро Біленець, - наш автомобіль відразу помічають ворожі безпілотники та вже за 10-15 хвилин поблизу починають розриватися ворожі міни».

Цього разу екіпаж «Білий янгол» привіз до Торського близько 250 буханок хліба. Вантаж залишили на двох «точках» та дізнались про те, що потрібно доставити людям наступного разу. В оговореному місці взяли «на борт» 84-річну жінку, яку діти та онуки вмовили виїхати до Лиману, а звідти – до них у Кропивницький.

Але, попри постійну небезпеку, далеко не всі жителі села погоджуються на евакуацію. Через такі рішення страждають їхні діти, яких зараз тут залишилось 14. Увесь свій час малюки та підлітки проводять в укриттях, без належних умов для розвитку та спілкування з однолітками.

До Лиману екіпаж повертається вже у темряві. Закінчився його звичайний робочий день, і вже є завдання на наступний: отримані чергові заявки на евакуацію, а також на зв'язок вийшли волонтери, яким необхідно доставити гуманітарний вантаж у фронтові села. Робота «Білих янголів» триває.


Краматорське районне управління поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux