Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Ми тут, щоб захищати». Поліцейські офіцери громади заступили на службу в Андріївській і Новогродівській ТГ
Опубліковано 24 січня 2022 року о 17:53

Сьогодні, 24 січня, на Донеччині в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» відкрили дві поліцейські станції в місті Новогродівка та селі Андріївка. Відтепер понад 20 тисяч жителів - під цілодобовим захистом правоохоронців, які живуть і працюють безпосередньо в своїй громаді та для громади.

У складі Новогродівської територіальної громади – 15 населених пунктів, де мешкають понад 19 тисяч жителів. Андріївська ТГ об’єднала п’ять сіл, загальна кількість населення - 2230. Незалежно від того, мешкає людина в місті або у віддаленому селі, - поруч постійно перебуватиме поліцейський.

Офіцери громади були відібрані на конкурсній основі, пройшли спеціальне навчання та мають широке коло завдань - від охорони правопорядку та протидії злочинності до перевірки умов, в яких мешкають діти, надання першої медичної допомоги тощо. У Новогродівській громаді заступили на службу два «шерифи», в Андріївській – один.

Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Ярослав Меженний спільно з головами громад - Новогродівської Олександром Шевченком та Андріївської Оленою Нікітіною - вручили поліцейським офіцерам громади ключі від станцій і два службові автомобілі.

У межах своїх зобов’язань громади облаштували поліцейські станції та забезпечили поліцейських транспортом. Найближчим часом поліція планує передати ще одне авто для Новогродівської ТГ.

Андріївська сільська громада є прикладом для невеликих громад Донеччини. Тут налагоджено систему відеоспостереження, створено Центр безпеки громадян, створено громадське формування з охорони публічного порядку.

«Андріївська громада першою змогла реалізувати принцип проєкту «Я тут живу, я тут працюю» і з перших днів роботи поліцейського, який, до речі, є переселенцем з тимчасово окупованої території, виділила його родині службове житло. Тож тепер він є повноправним представником громади. 80-90% робочого часу поліцейський, як і в Новогродівській ТГ, знаходитиметься в громаді, буде доступний для населення, знатиме мешканців території та своєчасно реагуватиме на їхні проблеми», - зазначив Ярослав Меженний.

Обидві станції розташовані у Центрах безпеки громадян, де разом з поліцією чергують рятувальники, отже в разі надзвичайної ситуації на допомогу буде спрямовано всі тривожні служби.

Адреси поліцейських станцій:

м. Новогродівка, вул. Центральна 37;

с. Андріївка, провулок Гаражний, 8а.

Загалом у територіальних громадах Донеччини відкрито 22 поліцейські станції.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux