Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Мирноградські правоохоронці нагадали місцевим школярам правила поводження із небезпечними предметами
Опубліковано 24 травня 2018 року о 13:05

З початку року на Донеччині від необережного поводження з небезпечними предмета загинуло 8 людей, переважно це люди старшого віку. Якщо ж дорослі не розуміють, як поводити себе з вибухонебезпечним предметом, то що можна говорити про дітей. Саме тому, інспектори ювенальної превенції Мирноградського відділення поліції вирушили до навчальних закладів міста й розповіли дітям про вибухонебезпечні предмети й речовини та їхню загрозу життю та здоров'ю.

Зібравши школярів в актовій залі, поліцейські розпочали урок безпеки з того, що розповіли присутнім які саме предмети є вибухонебезпечними: «Вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу. До них належать: артилерійські снаряди; реактивні та інженерні міни; авіабомби; детонатори; ручні гранати; набої різних видів. Усі вони містять вибухові речовини й можуть вибухнути від удару, тертя, струсу або інших механічних дій. Натрапити на них можна будь де - у водоймах, у лісі, у полі, на городі, у руїнах будівель та навіть на власному подвір’ї»,- зауважив один з інспекторів ювенальної превенції поліції Антон Сябрук.

«Гості в погонах» також пояснили школярам, що зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді сильно змінюється: під впливом вологи вони деформуються, іржавіють і від найменшого дотику можуть вибухнути.

«Ця зброя може розірватися в руці. Гра з вибухонебезпечними предметами загрожує втратою здоров'я не лише тому, хто вирішив погратися, але й тим, хто в цей момент знаходиться поруч. У жодному разі не можна торкатися знахідок власноруч і дозволяти це робити іншим. Про знайдені підозрілі предмети слід негайно повідомити дорослих (у школі – вчителів), зателефонувати до служби ДСНС і в поліцію. Категорично забороняється брати вибухонебезпечний предмет у руки, зберігати його, нагрівати та ударяти по ньому. Невиконання цих вимог та правил як дітьми, так і дорослими може призвести до тяжких наслідків, що, на жаль, трапляються дуже часто і мають незворотні наслідки»,- підкреслив старший інспектор ювенальної превенції поліції Олександр Савірський.

Діти залишилися під враженням від бесіди із правоохоронцями і пообіцяли поводити себе обережно, а також розповісти своїм батькам й знайомим про почуті правила безпеки при виявленні невідомих предметів.

Покровський відділ поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux