Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Мобільний додаток «Поліція 102»: найбільше повідомлень надійшло про порушення правил дорожнього руху
Опубліковано 24 лютого 2018 року о 11:51

Сьогодні програмою користуються більше 2800 громадян. За 9 місяців існування мобільного додатку його сервісами скористалися більше тисячі людей. Найчастіше громадяни повідомляли про порушення правил дорожнього руху, свідками яких вони стали.

Мобільний додаток «Поліція 102» доступний на всій території Донецької області, де є покриття інтернету. Кожен мешканець може підключитися до системи безпеки регіону, завантаживши програму в свій смартфон, та отримувати поліцейські послуги без відвідування відділку. Лише за останній місяць додаток поповнився 80 новими користувачами.

За допомоги сервісу кожна людина і навіть дитина може екстрено викликати поліцію, натиснувши лише одну кнопку. Сигнал «sos» означає, що заявник у небезпеці, тому на місце не тільки негайно спрямовується наряд поліцейських, але й розгортається операція з порятунку. Задіюються камери відеоспостереження, працівники спецпідрозділів, за необхідності перекриваються виїзди з міста тощо.

З початку роботи додатку «тривожна кнопка» спрацювала 199 разів, але, на щастя, жоден виклик не стосувався загрози життю та здоров’ю людей.

Ще одна функція – повідомити про правопорушення з можливістю фотофіксації. Таких звернень зафіксовано 353. Більше половини з них – повідомлення про порушення безпеки на дорозі. Жителі Донеччини заявляли про ДТП, неправильну парковку, проїзд на червоне світло тощо.

У переважній більшості громадяни звертаються по допомогу до поліції з приводу адміністративних правопорушень. Однак останнім часом стали більше повідомляти про кримінальні злочини – крадіжки, шахрайства.

Поліція реагує на всі звернення. Кожне обов’язково реєструється та перевіряється. За фактами злочинів відкриті кримінальні провадження.

Крім того, за допомоги сервісу можна швидко перевірити підозріле авто за розшуковими базами та встановити зону безпеки для своєї дитини. А ще – підключити канал поліцейських новин та бути в курсі поточної оперативної обстановки.

«Мобільний додаток розрахований на людей з активною громадянською позицією та допомагає разом створювати безпечний простір. Так, у Краматорську жінка повідомила про ймовірне місцезнаходження розшукуваного злочинця, а в Бахмуті громадяни звернулися до нас, побачивши людей на даху будинку. Якщо ви стали свідком правопорушення або побачили людину в біді, не будьте байдужі, повідомте до поліції», - зазначила начальник відділу служби "102" поліції Донецької області Ольга Фагауліна.

Більше про функції та інструкції, як встановити мобільний додаток «Поліція 102» тут.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux