Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині 40% громадян готові співпрацювати з поліцією на засадах партнерства
Опубліковано 30 листопада 2019 року о 15:59

Про це йшлося на Національному форумі із сучасних тенденцій у сфері громадської безпеки та соціальної згуртованості, який відбувся 28-29 листопада в Києві. Поліцейські Донецької області презентували досвід взаємодії з громадами та стратегію ефективної комунікації з населенням.

Участь у роботі форуму взяли представники українських та міжнародних організацій, громад, влади, правоохоронних органів, ЗМІ, активної молоді, міжнародні партнери, представники Донецької та Луганської областей.

Мета заходу – визначити найефективніші підходи щодо зміцнення суспільної безпеки, доступу до правосуддя, мобілізації громад та соціальної зґуртованості на місцевому та регіональному рівнях. Особливу увагу учасники приділили проблемним питанням жінок, осіб з інвалідністю тощо.

Т.в.о. начальника поліції Донецької області Артем Кисько відзначив, що громадська безпека можлива лише за умови взаємодії поліції та громади.

«Кожен злочин ми попереджаємо або розкриваємо завдяки співпраці з населенням. Тому наше найперше завдання - будувати свою роботу, виходячи з потреб людей. Сьогодні наші зусилля спрямовані на те, щоб зробити поліцейський сервіс таким, яким його хочуть бачити громадяни – якісним, своєчасним та ефективним», - розповів Артем Кисько.

Результатом співпраці поліції Донеччини з населенням стало запровадження в 2019 році більше 40 проєктів за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Кожен них направлений на вирішення конкретних проблем безпеки, які існували в громадах.

Так, 11 з 22 Центрів безпеки громадян в Україні знаходяться на Донеччині і допомагають наблизити екстрені служби до людей у віддалених населених пунктах. Під час дискусії було запропоновано залучати до роботи в центрах волонтерів, як це відбувається у низці країн світу.

Що стосується допомоги людям з інвалідністю, то наразі 75 поліцейських Донеччини володіють жестовою мовою.

Також омбудсмен поліції Донеччини Ольга Светлічна представила стратегію ефективної комунікації поліції та громади яка допоможе поліцейським та представникам громад знаходити спільні рішення щодо громадської безпеки.

«Іініціативи щодо рішення питань безпеки мають виходити від суспільства. Наразі на Донеччині 40% громадян готові співпрацювати з поліцією», - відзначив керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну.

Однією з ефективних форм діалогу є робочі групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості. За словами Віктора Мунтяну, їх діяльність буде посилено.

Крім того, учасники обговорили розвиток просвітницької роботи поліції та питання підготовки кваліфікованих фахівців з комунікації.

Завдяки співпраці з населенням, за результатами соціологічних досліджень, Маріуполь є одним з найбезпечніших міст України, а Донеччина входить у п’ятірку областей, де люди довіряють поліції найбільше.

Форум організовано Програмою ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу та Урядів Данії, Нідерландів, Швеції та Швейцарії.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux