Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині поліцейські ліквідували мережу збуту канабісу на лінії розмежування
Опубліковано 03 серпня 2018 року о 15:28

Два мешканці селища Сопине, що практично на «нулі», стали постачальниками канабісу для певного кола осіб. Один чоловік вирощував наркорослини, а інший – збував. Злочинну діяльність двох сусідів було ліквідовано в рамках проведення операції Об’єднаних сил співробітниками Управління протидії наркозлочинності та слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області та за сприяння представників Служби безпеки України.

В травні цього року оперативники отримали інформацію про те, що 40-річний мешканець селища Сопине організував збут наркотичних речовин. Цей факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато комплекс спецзаходів з документування злочинної діяльності.

Поліцейські встановили, що зловмисник використовує максимальні засоби конспірації: здійснює продаж марихуани в темний час доби та тільки постійним «клієнтам» та їх перевіреним знайомим. Крім того, під час перевірки оперативники з’ясували, що наркотичну суміш чоловік купує у свого знайомого - 200 гривень за сірниковий коробок, а збуває вдвічі дорожче.

Слідчі та розшуковці Управління протидії наркозлочинності спільно з працівниками Служби безпеки України провели ряд оперативних дій, під час яких документували кожен крок зловмисників. Коли доказової бази було достатньо, наркодилера затримали в момент передачі товару. Було вилучено 5 грамів наркосуміші та кошти за її реалізацію.

Під час проведення санкціонованого обшуку в будинку поплічника поліцейські вилучили близько 100 грамів марихуани та 10 тисяч гривень, отриманих злочинним шляхом.

На момент затримання спільники знаходилася в стані наркотичного сп’яніння.

Затримані пояснили, що один із них шукав зручне місце у посадці для вирощування рослин, потім висушував та подрібнював. Вже готову продукцію реалізовував своєму товаришу, який шукав клієнтів.

За фактом збуту відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає ві 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі наркопостачальника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux