Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині поліцейські провідали дітей, які були тимчасово вилучені з родин
Опубліковано 18 квітня 2018 року о 17:55

Співробітники ювенальної превенції обласного главку завітали до Великоновосілківського центру соціально-психологічної реабілітації, де сьогодні проживає 42 дитини з семи районів Донеччини. Поліцейські розповіли про новації в своїй роботі, розроблені для допомоги дітям, та як убезпечити себе від різних загроз у сучасному світі.

У центрі виховуються діти віком від 6 до 17 років з міст Маріуполя та Вугледару, а також Мангушського, Волноваського, Мар’їнського, Нікольського та Великоновосілківського районів області.

Ця малеча – з родин, що потрапили у складні життєві обставини, багато з них не бачили турботи від батьків та росли на вулиці. Тому поліцейські разом з педагогами, соціальними службами намагаються запобігти негативним наслідкам такого життя та показати, що є інше.

Правоохоронці познайомились з кожним маленьким жителем центру та поцікавилися їхніми успіхами у навчанні та захопленнями. Навчаються діти у Нескучненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Миколи Олександровича Корфа. У самому центрі реабілітації функціонують розвиваючі гуртки для хлопців та дівчат: юних натуралістів, кулінарів, різьблення по дереву. Діти також розповіли, що влітку вони відпочивали на Закарпатті.

Начальник відділу ювенальної превенції поліції Донецької області Катерина Шнейдер разом із своїм заступником Дмитром Коломійцем розповіли про те, яким чином поліція допомагає дітям, а саме про корисні можливості мобільного додатку «Поліція 102», патріотичне об’єднання дітей «Ліга майбутніх поліцейських», яке проводить цікаві заходи, кружок «Юний кінолог» та багато іншого.

Гості також нагадали, чому не можна брати до рук невідомі предмети, і що робити, якщо тебе цькують однолітки. А на завершення бесіди порадували подарунками: іграшками та розвиваючими іграми.

Наприкінці зустрічі діти мали змогу поспілкуватися з поліцейськими у неформальній обстановці. Як виявилось, багато з них вже знайомі з роботою поліції та хочуть у майбутньому стати поліцейськими.

Всього по області у службі у справах дітей на обліку перебуває 3855 дітей, які проживають у 991 сім’ї, що опинилася в складних життєвих обставинах.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux