Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині поліцейські та громадськість об’єдналися для розробки програм дорожньої безпеки
Опубліковано 08 травня 2019 року о 18:46

Співробітники поліції взяли участь у науково-практичному семінарі «Сучасні реалії дорожньої безпеки Донеччини», який відбувся на базі Донецького юридичного інституту МВС України у Маріуполі. Поліцейські, науковці та представники влади обговорили питання зниження аварійності на дорогах.

Семінар відбувся у рамках п’ятого Глобального тижня безпеки дорожнього руху ООН. Участь у заході взяли співробітники поліції Донецької області, викладачі ДЮІ, представники Укртрансбезпеки, медики.

Мета - об’єднати зусилля правоохоронців та громадськості заради збереження життя громадян на дорогах та підвищення відповідальності кожного члена суспільства.

Від початку року на автошляхах Донеччини сталося 277 ДТП з постраждалими. Внаслідок аварій 31 людина загинула, 275 були травмовані.

Трагічні випадки – наслідок порушення правил безпеки на дорогах як водіями, так і пішоходами. Поліцейські задокументували майже 25 тисяч порушень правил дорожнього руху. Півтори тисячі водіїв притягнені до відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Учасники семінару обговорили впровадження дієвих превентивних заходів дорожньої безпеки: від нових підходів до роботи з дітьми і підготовки водіїв в автошколах до покращення стану дорожнього полотна.

Зокрема було розглянуто досвід поліції Донеччини в сфері запобігання травматизму на дорогах. Так, в Маріуполі встановлено 104 смарт-камери, які використовуються для фіксації порушень ПДР.

Триває проект «Безпечне таксі», в рамках якого водії проходять експрес-тест на алкоголь і наркотики. Крім того, розпочато інформаційну кампанію щодо безпеки пішоходів.

Представник Головного управління Національної поліції в Донецькій області, який відповідає за організацію діяльності груп реагування патрульної поліції Олексій Рудюк розповів про статистику правопорушень та навів приклади накладення штрафів та інших видів покарань за порушення ПДР в інших країнах світу.

Також присутнім було презентовано фільм «Рекомендації для безпечного пересування пішоходів».

Найкращі напрацювання різних служб будуть інтегровані у спільні програми дорожньої безпеки.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux