Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині розкритий кожен третій злочин - підсумки роботи поліції за три місяці
Опубліковано 12 квітня 2018 року о 13:07

За розкриттям тяжких злочинів поліція прифронтової області увійшла в п’ятірку кращих в країні. Як наслідок - рівень злочинності знизився на 30%.

В поліції Донеччини підбили підсумки роботи карного розшуку у першому кварталі 2018 року. За три місяці зареєстровано 5419 кримінальних правопорушень, з них більше 1900 - тяжкі. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість злочинів скоротилася більше ніж на 2 тисячі.

Наразі розкрито 2140 кримінальних правопорушень. Рівень розкриття зріс на 12%, і сьогодні поліція розкриває трохи більше, ніж кожен третій злочин.

Поліція Донеччини є четвертою в країні за розкриттям тяжких злочинів. У 90% вбивств і тяжких тілесних ушкоджень підозрювані притягнені до відповідальності. Так, найбільш резонансною справою стало розкриття жорстокого вбивства родини у Великій Новосілці, під час якого поліцейські опитали більше 3 тисяч людей та встановили всіх водіїв, які проїжджали селище того дня. Заходи проводилися в умовах цілковитої таємності. Спеціально розроблена комбінація дозволила затримати усіх причетних до цього цинічного злочину.

З незаконного обігу вилучено 26 одиниць вогнепальної зброї, 247 гранат, 13 тисяч набоїв та 14 кг вибухових речовин. Завдяки цій роботі лише 7 з 30 вбивств були скоєні з використанням вогнепальної зброї.

Вдвічі виросла кількість затриманих організованих злочинних угрупувань. За три місяці припинено діяльність 6 ОЗГ, серед них – групи з корумпованими та міжрегіональними зв’язками і бандитське формування. Затримано 18 осіб, причетних до 11 тяжких та особливо тяжких злочинів. За всіма фактами кримінальні провадження спрямовані до суду з обвинувальним актом.

Так, викрито ОЗГ з числа посадових осіб, що займалося постачанням на теплостанції неякісного вугілля за завищеною ціною, завдавши державі мільйонних збитків. Ще одну групу було затримано за викрадення бізнесмена з метою викупу. Крім того, співробітники управління протидії злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми, зупинили незаконне переправлення на Донеччину громадян з території РФ, організоване росіянином.

Управлінням карного розшуку задокументовано 565 наркозлочинів, з незаконного обігу вилучено 11,7 кг наркотиків. На 30% збільшилася кількість виявлених фактів збуту наркотичних засобів.

Покращилася робота з розшуку безвісти зниклих. 90% зниклих людей оперативники знайшли протягом перших 10 днів.

Підвищилася також ефективність розкриття майнових злочинів (розбої, грабежі, крадіжки). Наразі поліцейські розкрили кожне друге таке правопорушення з 2554 зареєстрованих.

Найбільш відчутна ця тенденція у протидії крадіжкам з квартир та приватних будинків, які вчинюються в умовах неочевидності. Незважаючи на це, на сьогодні розкрито більше половини з них (327 з 604). А завдяки профілактичним заходам, в тому числі проекту «Безпечний будинок», кількість крадіжок з осель порівняно з першим кварталом 2017 року зменшилася в 2,5 рази.

«Це результат реформування кримінальної поліції та впровадження нових підходів в роботу карного розшуку, зокрема кримінального аналізу, сучасних IT-технологій на базі Єдиного аналітично-сервісного центру, а також масштабних проектів з публічної безпеки, які реалізуються зараз в області», - відзначив начальник управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області Артем Кисько.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux