Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині створено спортивний клуб поліції
Опубліковано 04 лютого 2021 року о 10:29

Навички самозахисту та дисципліна – обов’язкові складові роботи правоохоронців. Будувати здорову націю та підтримувати себе у формі їм допомагають заняття спортом. Відтепер поліцейським стане простіше поєднувати роботу та спорт. Як долучитися до команди новоствореного спортивного клубу поліції Донеччини, нам розповів його керівник Олексій Циган.

Долати втому та труднощі, працювати у шаленому темпі, ставити перед собою нові цілі та досягати їх - такою є мета створення на Донеччині спортивного клубу правоохоронців. Капітан волейбольної команди поліції Донеччини, член правління Федерації волейболу Маріуполя та фіналіст другої ліги чемпіонату України з волейболу серед чоловіків, старший інспектор тренінгового центру поліції Олексій Циган запрошує співробітників підтримувати здоровий спосіб життя, виховувати силу волі та упевненість у своїх силах.

Як виникла ідея створення спортивного клубу?

Усе почалося з позитивного досвіду наших колег із інших областей. Спортивні клуби поліції створені в багатьох регіонах України. На Донеччині серед поліцейських чимало спортсменів із різних видів спорту, і саме тому за ініціативою начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області Миколи Семенишина було вирішено створити спортивний клуб і на Донеччині.

Розкажіть про мету цього спортивного клубу? Чим будуть займатися поліцейські?

Головною метою новоствореної спілки є популяризація спорту серед діючих правоохоронців та пенсіонерів органів внутрішніх справ. Ми надаємо перевагу службово-прикладним видам спорту для правоохоронців, таким як бойові мистецтва, стрільба, фітшутінг. Наразі в календарі змагань поліції з’явився пейнтбол. Розвиваємо й командні види спорту, вже виходячи з інтересів членів нашого клубу – футбол, волейбол.

Коли ви почали займатися спортом?

Я почав займатися волейболом у школі, потім в інституті в нас також була волейбольна команда. Сьогодні я учасник волейбольної команди поліції Донеччини, яка вже третій сезон виступає в чемпіонаті України. У минулому році ми вийшли до фіналу другої ліги та саме цим завоювали право в цьому сезоні виступати вже в першій лізі.

Який ритм життя у вас сьогодні?

У мене є можливість займатись і роботою, і спортом. Керівництво підтримує це, і зараз ми створюємо ще кращі умови для наших працівників поліції, які виступають на обласних та всеукраїнських чемпіонатах, а також представляють поліцію Донеччини на спортивних аренах України та світу.

Розкажіть як спорт допомагає поліцейським у роботі?

Фізична підготовка є основним із пріоритетів працівників поліції, бо це запорука безпеки їх життя та здоров’я під час боротьби зі злочинністю. Другий критерій, важливий для поліцейських, – це гарт характеру, тому що спорт не лише розвиває тіло людини, а й психологічно загартовує людину до праці над собою.

Якою є концепція розвитку спортивного клубу поліції Донеччини?

У нас є 4 основних напрямки, в яких ми будемо працювати.

Перше – створення ефективної та сучасної власної інфраструктури для занять спортом працівників поліції та членів їхніх сімей на базі відділів поліції, щоб спорт був нерозривним із роботою.

Друге – це створення умов для занять спортом працівникам поліції та їхнім сім’ям, щоб кожен правоохоронець при бажанні мав змогу піти та позайматися улюбленим видом спорту.

Третє наше завдання – підтримка та розвиток спорту високих досягнень. Це підтримка наших спортсменів, які виступають на всеукраїнських турнірах, на змаганнях європейського та світового рівня.

Четверте – це робота на наше майбутнє. Створеннях нових та підтримка вже діючих дитячих спортивних секцій. Це допомога саме в обладнанні секцій і в розвитку дітей працівників поліції.

Які плани на майбутнє?

У 2021 році заплановано модернізацію спортивного залу Волноваського районного управління поліції та підтримку діючих секцій, які ведуть співробітники поліції. Наприклад, у Волновасі є працівник, який у вільний час веде секцію з боксу, але через недостатність оснащення він не може робити це у відділі поліції. Тому будемо допомагати.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux