Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині відкрили кімнату пам’яті в школі, де навчався загиблий правоохоронець Віктор Саєнко
Опубліковано 26 вересня 2020 року о 10:07

Начальник ДАІ Маріуполя Віктор Саєнко загинув 9 травня 2014 року, відбиваючи атаку проросійських бойовиків на будівлю Маріупольського міського управління міліції. Поліцейські Донеччини разом з родиною та друзями відкрили кімнату пам’яті там, де формувався характер правоохоронця.

Малинівська середня школа - саме тут пройшли юнацькі роки Віктора та його становлення, як особистості. Простий, відкритий, чемний, вихований – таким його згадують вчителі та друзі.

«Однокласники поважали Віктора, дослухалися його думки. Він сидів за партами наших шкільних кабінетів, як і інші, вчився водити трактор, грав у футбол на нашому стадіоні, відвідував спортивну залу. А в червні 1989 року тут, на подвір’ї Малинівської школи, Віктору, ще юному випускнику, урочисто вручили атестат про закінчення середньої школи.» - розповідає Сергій Олександрович Карапуз, директор Бойовської восьмирічної школи, вчитель математики.

Віктор Саєнко отримав вищу юридичну освіту, закінчивши Маріупольський гуманітарний інститут.

Після навчання пройшов шлях від інспектора міліції до начальника відділу ДАІ майже півмільйонного Маріуполя. Очолював місцеве ДАІ Віктор Олександрович шість років. Життя правоохоронця обірвалося 9 травня 2014 року під час нападу проросійських бойовиків на міське управління міліції.

« 9 травня 2014 року підполковник міліції Саєнко Віктор був там, всередині палаючої будівлі. Разом з іншими він до останнього захищав міськвідділ від підступних нападників. Але сили були нерівні… Він встиг вистрибнути з вікна третього поверху, але смертельні кулі снайпера наздогнали його та поставили крапку на житті», - згадує радник начальника ГУПН в Донецькій області Микола Побойний.

В рідній школі загиблого правоохоронця відкрили кімнату пам’яті. Співробітники поліції, рідні та друзі підполковника міліції разом згадували героя.

«Ми відкриваємо кімнату пам’яті, де зібрані матеріали про його дитинство, навчання, роботу, спогади рідних та друзів, нагороди, моменти життя та служби нашого колеги. Останні дні його життя...», - говорить Андрій Францішко, заступник начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області.

Нагадаємо, під час спроби терористів захопити міськуправління міліції Маріуполя загинули підполковник міліції Віктор Саєнко, прапорщик міліції Михайло Єрмоленко, полковник Збройних сил України Сергій Демиденко, солдат ЗСУ Олег Ейсмонт, боєць «Азову» Родіон Добродомов і військовослужбовець Нацгвардії Богдан Шлемкевич.

Відділ комунікації
поліції Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux