Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині відкрили музей поліції та перший поліцейський буккросинг
Опубліковано 04 липня 2019 року о 15:48

Сьогодні, 4 липня, у Маріуполі відбулося відкриття музею історії органів внутрішніх справ Донецької області. У музеї представлені раритетні речі, пов’язані з роботою правоохоронців у різні часи - є навіть ретро-транспорт, який досі «на ходу». У рамках буккросингу поліцейські презентували книгу «Карний розшук Донеччини».

Захід був приурочений до Дня Національної поліції. Участь у відкритті взяли начальник поліції Донецької області Микола Семенишин, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, представники Маріупольської міськради, ветерани МВС і рідні загиблих правоохоронців та усі, хто небайдужий до історії рідного краю.

«Ідея створення музею поліції Донеччини виникла, бо ми розуміли, що в умовах інформаційно-гібридної війни важливо створювати інформаційній площадки, які б відображали нашу самоідентичність та нашу історію, історію української поліції», - відзначив Микола Семенишин.

Колекція музею налічує 3,5 тисяч експонатів, які збирали близько року: від зброї і однострою до мотоциклів та автомобілю. Багато унікальних предметів передали пенсіонери органів внутрішніх справ та небайдужі громадяни. Ось як, наприклад, «плащ Жеглова» - німецький трофейний одяг, який, за словами його власника, використовували під час зйомок «Місце зустрічі змінити не можна».

«Військовослужбовці передали прапор з Широкіного з підписами його мужніх захисників. Ще одна гордість музею – прапор міліції Донецька, який разом з арсеналом зброї вивезли з окупованої території оперативники під час смертельно небезпечної спецоперації в 2014 році», - розповів керівник робочої групи зі створення музею поліції Донеччини Микола Побойний.

Експозиція ілюструє роботу поліції у різні часи, починаючи від Київської Русі до сьогодні. Тут відображені усі важливі віхи історії українського народу – голодомор, Друга світова війна, чорнобильська трагедія, участь правоохоронців у міжнародних миротворчих місіях, хронологія російської агресії.

А в алеї полеглих зберігається пам'ять про поліцейських, які віддали життя за незалежність та безпеку в Україні.

У музеї також відкрили буккросинг. Окрім сучасної історичної літератури кожен відвідувач може познайомитися з виданням «Карний розшук Донеччини», яке присвячене століттю служби. До книги увійшли унікальні архівні матеріали та спогади оперативників.

Микола Семенишин запросив жителів та гостей Донеччини поповнювати музейну колекцію та долучатися до обміну книжками.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux