Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині з початку року поліцейські вилучили майже півтисячі бойових гранат
Опубліковано 03 серпня 2018 року о 09:49

У рамках проведення операції Об’єднаних сил поліція припинила нелегальний обіг понад 100 одиниць вогнепальної зброї та 50 тисяч бойових припасів. Лише за останній місяць правоохоронці попередили диверсії у Маріуполі, знешкодивши два схрони бойовиків з гранатометами, автоматами і тротилом.

Одна вилучена граната – це десятки врятованих життів, адже в кожній – сотні вбивчих осколків, які під час детонації розлітаються з великою швидкістю. За сім місяців поліцейські вилучили у громадян 453 таких «трофея».

Так, домогосподарка з прифронтового Торецька знайшла в лісі та принесла додому дві гранати РГД-5, а в Маріуполі працівники карного розшуку зупинили на вулиці чоловіка, який збирався позбутися боєприпасу, викинувши його в центрі міста.

Серед 111 одиниць вилученої вогнепальної зброї - 14 протитанкових гранатометів, 36 автоматів і кулемет. Цікаво, що значна частина з них - зброя терористів. Обласні розшуковці спільно з СБУ виявили в маріупольських гаражах відразу два диверсійні арсенали, які були заховані в угнаних автомобілях.

В одному знаходився РПГ з пострілами до нього, автомати, викрадені з військової частини в АР Крим, і тисячу набоїв. Крім того, поліцейські знайшли символіку бойовиків та камуфляж з плямами крові. А в іншому схроні – кілограм тротилу.

Всього з початку року вилучено більше 51 кг вибухівки та 49,5 тисяч патронів.

Згідно зі ст. 263 Кримінального кодексу України, за незаконне поводження з вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами порушникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Звільнитися від відповідальності, а найголовніше – зберегти своє і чуже життя, можна лише добровільно здавши небезпечні предмети до поліції.

З початку року від дій з вибухонебезпечними предметами постраждали 22 особи, з них 4 загинули, 18 були травмовані.

Шановні громадяни! Знайшовши зброю або боєприпаси, не приносьте додому та не намагайтеся розібрати. Терміново повідомте про знахідку поліцію за телефоном 102.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux