Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині за фактами порушень під час виборів відкрито 3 кримінальних провадження
Опубліковано 31 березня 2019 року о 20:40

Голосування проходить спокійно. Про це, сьогодні 31 березня, повідомив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час брифінгу у Краматорську в рамках роботи громадського прес-центру «День виборів».

Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Микола Семенишин під час спільного заходу з представниками Громадянської мережі ОПОРА і громадської організації «Точка доступу» проінформував громадян, що усі дільниці відкрилися своєчасно, а оперативна обстановка в регіоні контрольована.

«Наразі голосування відбувається прозоро та спокійно. Станом на 16.00 зареєстровано більше 80 повідомлень про порушення виборчого законодавства. На цей час маємо три кримінальні провадження – за фактами тілесних ушкоджень члену виборчої комісії, перешкоджання здійсненню виборчого права та фальсифікації виборчих документів», - зазначив Микола Семенишин.

Так, за фактом побиття члена виборчої комісії у Великій Новосілці відкрито кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження)

В місті Мирнограді спостерігачі зафіксували, як депутат місцевої ради розірвав заповнений громадянкою бюлетень. Подію кваліфіковано за ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права).

У Добропіллі виявлено фальсифікацію виборчих документів, а саме складання та підписання 36 незаповнених протоколів про підрахунок голосів виборців. Розпочато кримінальне провадження за ст. 158 ККУ.

Більшість звернень до поліції стосувалася відсутності виборця у списках. Також зареєстровані повідомлення щодо підкупу виборців, незаконної агітації, винесення з виборчої дільниці та пошкодження бюлетенів. Так, в Маріуполі та Краматорську виборці намагалися сховати та винести бюлетені, але були затримані поліцейськими.

Найбільше повідомлень зафіксовано на Маріупольському напрямку - 27.

Микола Семенишин відзначив, що з початку виборчої кампанії поліцейські зареєстрували 450 подій, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. Відкрито 17 кримінальних проваджень, складено 12 адміністративних протоколів.

Представники ОПОРИ відзначили, що за повідомленням спостерігачів поліція працює злагоджено та оперативно.

Нагадаємо, громадський порядок забезпечують понад 5200 правоохоронців, з них 3600 – несуть службу безпосередньо на виборчих дільницях. У заходах задіяні підрозділи Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, прикордонної та міграційної служб, слухачі та викладачі Донецького юридичного інституту.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux