Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині запрацювала система з дотримання прав людини "Custody Records"
Опубліковано 03 лютого 2022 року о 16:25

З 2 лютого пілотний проєкт "Custody Records" впроваджено у відділі поліції № 2 (м. Курахове) Покровського районного управління поліції. Це перший підрозділ в регіоні, де поліція запустила електронну систему контролю за всіма діями із затриманими особами.

Використання комплексу відео- та електронної фіксації всіх дій з моменту фактичного затримання й доставлення особи до підрозділу поліції, подальших процесуальних дій дасть змогу забезпечити дотримання прав і безпеку громадян і водночас захистити поліцейських від безпідставних звинувачень.

Пілотний проєкт спрямований на підвищення рівня довіри громадян до правоохоронної системи. "Custody Records" передбачає не тільки фіксацію всіх дій щодо затриманої особи чи відвідувача, який потрапляє до відділу поліції, а й цілий комплекс заходів, спрямованих на захист прав вказаної особи.

Відділ поліції в місті Курахове приведено у відповідність до вимог технічного завдання проєкту. Зокрема забезпечено відповідне зонування приміщень, кабінети обладнані камерами відеоспостереження та необхідною технікою, призначений інспектор з дотримання прав людини, а особовий склад навчився працювати з цією системою.

Відтепер спілкування із затриманими відбуватиметься в комфортних умовах, при цьому в інформаційній системі відображатимуться всі етапи перебування особи під наглядом поліції – від моменту затримання і до поміщення в СІЗО або законного звільнення з-під варти. По-перше, передбачено обов'язкове опитування затриманої особи та поліцейського, який здійснив затримання, про обставини та підстави затримання. По-друге, здійснюється контроль за дотриманням прав затриманої особи та унеможливлення контактів з нею осіб, які не мають на це повноважень. Дані фіксуються в звіті про умови тримання, поводження із затриманими особами та забезпечення їхніх прав, а також про стан здоров'я під час їх перебування в підрозділі поліції.

Крім того, завдяки системі "Custody Records" зменшиться навантаження на поліцейських, задіяних у роботі із затриманими особами.

«Наша мета - щоб кожен громадянин виходив з поліцейського підрозділу з розв'язаною проблемою, з якою звернувся, саме тому ми працюємо над покращенням поліцейського сервісу та продовжуємо впроваджувати систему в інших підрозділах поліції Донеччини», - підкреслив представник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Сергій Сидоров.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux