Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На канікулах школярі Донеччини відновили традицію ознайомлення з функціонуванням штаб-квартири поліції Донеччини
Опубліковано 01 листопада 2018 року о 13:44

Як працюють поліцейські у прифронтовій області, як швидко наряд виїжджає на виклики, чому незамінними помічниками поліцейських є саме собаки та для чого дівчата-операторки «102» не залишають неповнолітніх заявників наодинці до приїзду поліцейських – про все це продовжують дізнаватися учні навчальних закладів регіону під час візиту до головного офісу поліції Донеччини.

Під час шкільних осінніх канікул двері Головного управління поліції в Донецькій області відкрилися більше ніж для кількох сотень дітей з Бахмута, Торецька, Покровська, Слов’янська, Краматорська, Волновахи та Маріуполя. Екскурсанти різного віку відвідали управління вперше, тому побачити, хто утримує стабільною оперативну обстановку по всьому регіону та чий голос можна почути на протилежній слухавці телефону за номером «102» було неймовірно цікаво та корисно.

Першим, з чим познайомилися школярі, традиційно була чергова частина, адже саме там здійснюється контроль над задіяними на службі нарядами. Діти побачили сучасне обладнання, монітори, рації, зазирнули у кімнату, в якій зберігається зброя.

Після примірки бойового екіпірування, школярі передислокувалися до Єдиного аналітичного сервісного центру в Донецькій області (UASC). Саме туди надходять всі повідомлення громадян про допомогу. Дівчата-операторки за кілька секунд обробляють дзвінки, не пропускаючи жодного, а з неповнолітніми заявниками залишаються на лінії до приїзду наряду. Співробітниці заспокоюють та корегують дії дитини, яка потрапила в біду.

В UASCе також працюють диспетчери, які направлять наряди на виклики, а також спостерігають за роботою «розумних» камер, яких по області встановлено понад сотню. Сучасні технології дозволяють виявити автомобіль, який значиться у розшуку, та розпізнати обличчя людини навіть за склом транспортного засобу.

Аби доповнити корисну інформацію позитивним настроєм, наприкінці екскурсії діти відвідали сучасний Кінологічний центр. Там на учнів вже чекали кінологи з чотирилапими помічниками. Службові собаки продемонстрували, як вправно знаходять наркотики та зброю. Крім того, діти побачили наскільки швидко можна затримати зловмисника, який тікає.

Отримані емоції від екскурсії були незабутніми. Поліція Донеччини завжди з радістю приймає маленьких громадян, які у майбутньому при бажанні зможуть стати частиною поліцейського колективу.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux