Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Припинено діяльність 24 організованих злочинних груп - поліція Донеччини підбила підсумки роботи в 2021 році
Опубліковано 26 січня 2022 року о 16:48

Рівень злочинності в регіоні залишається одним з найнижчих в країні та складає 39 злочинів на 10 тисяч населення. Начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко під час підсумкової колегії в обласному главку нагородив співробітників, які спрацювали найкраще та ризикували життям заради порятунку громадян. Крім того, ініційовано низку кадрових змін у керівництві територіальних підрозділів поліції.

Участь у колегії взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і ректор Донецького державного університету внутрішніх справ Сергій Вітвіцький.

Руслан Осипенко обговорив результати роботи поліцейських за рік та наголосив на поглибленні взаємодії з громадами, що суттєво впливає на рівень безпеки.

«Серед наших пріоритетів – розвиток системи інтелектуального відеоспостереження, проєктів «Безпечне місто», «Поліцейський офіцер громади» тощо. Адже саме завдяки таким превентивним заходам зменшилася кількість тяжких та особливо тяжких злочинів, водночас рівень їх розкриття зріс. Так, поліція викрила найбільшу за останні сім років кількість організованих груп і злочинних організацій – 24», - зазначив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

За віддану службу нагородами було відзначено 14 поліцейських, які, нехтуючи особистим часом, розкривали злочини та допомагали громадянам. Зокрема керівник поліції Донеччини подякував поліцейському сектору реагування з Курахового Рустаму Лукомському, який кинувся в крижану річку, рятуючи людину. Найкращим територіальним підрозділом визнано Краматорське районне управління поліції.

Стан безпеки. Упродовж 2021 року до поліції Донецької області надійшло понад 433 тисячі повідомлень громадян, що на 10 тисяч більше, ніж в 2020 році. Рівень злочинності, який в 2020-му складав 46 злочинів на 10 тисяч населення, продовжує знижуватися.

У 2021 році розкрито всі смертельні тілесні ушкодження та зґвалтування, 90 з 91 умисного вбивства, 49 з 51 розбійного нападу. З 223 пограбувань нерозкритими лишаються лише п’ять. Якщо минулого року розкривалася кожна друга крадіжка з помешкань громадян, то зараз - 73%. Рівень розкриття угонів зріс на 27% та становить 80%.

Вилучення зброї. Поліцейські вилучили з нелегального обігу 102 гранатомети, 914 гранат, три кулемети, сім автоматів, 18 карабінів та гвинтівок, 24 пістолети та 24 одиниці атипової зброї, 110 вибухових пристроїв, 136,7 тисяч набоїв, понад 123 кг вибухових речовин.

Протидія організованій злочинності. Припинено діяльність 24 організованих груп і злочинних організацій (у 2020 – 19). 100 учасників ОЗГ постали перед судом за вчинення 220 злочинів.

Боротьба з нркозлочинністю. Кількість розкритих наркозлочинів зросла на 20%. Загалом до відповідальності притягується 1000 осіб, кожен четвертий з них - за збут наркотиків. Із незаконного обігу вилучено 86,7 кг наркотичних засобів і понад 13 кг психотропних речовин.

Розшук дітей. Протягом 2021 року до поліції надійшло 927 заяв про зникнення неповнолітніх. Правоохоронці розшукали та повернули рідним усіх безвісно зниклих дітей.

Торгівля людьми. Поліцейські відкрили 23 кримінальних провадження за фактами торгівлі людьми. Всі обвинувачені постали перед судом.

Домашнє насильство. Дільничні офіцери поліції притягнули до адміністративної відповідальності майже 10 тисяч агресорів. За фактами домашнього насильства відкрито 331 кримінальне провадження.

Дорожня безпека. Поліцейські груп реагування здійснили понад 117 тисяч виїздів на допомогу громадянам. У сфері забезпечення безпеки дорожнього руху задокументовано 40 570 порушень. З них 3 523 факти – це керування транспортними засобами в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. Зареєстровано 1 049 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими. Внаслідок аварій загинули 114 осіб, 1 267 - отримали травми.

Кадрові зміни. За підсумками службової діяльності Руслан Осипенко здійснив низку кадрових ротацій, призначивши тимчасово виконуючих обов’язки начальника до наступних територіальних підрозділів поліції:

Покровське районне управління – майор поліції Микола Матвієнко

Відділ поліції №2 Покровського РУ (Курахове) – майор поліції Артем Щусь

Відділ поліції №4 Краматорського РУ (Слов’янськ) - майор поліції Дмитро Кесслер

Відділ поліції №2 Краматорського РУ (Костянтинівка) – підполковник поліції Ігор Кулагін

Відділ поліції №1 Маріупольського РУ (Кальміуський район) – підполковник поліції Іван Каплан

Відділення поліції №2 Волноваського РВ (Вугледар) – підполковник поліції Денис Олениченко

Керівник поліції Донеччини поставив завдання налагодити ефективну роботу підрозділів і надав термін виконання до кінця першого кварталу 2022 року.

Звіт начальника ГУНП в Донецькій області про результати роботи підрозділів поліції за 12 місяців 2021 року

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux