Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині судитимуть злочинну групу за ряд тяжких злочинів, зокрема, наркоторгівлю
Опубліковано 02 лютого 2022 року о 16:40

Четверо осіб розгорнули злочинну діяльність на території Маріуполя. За два місяці «наркобізнес» приніс ділкам понад 300 000 гривень. Окрім того, слідчі довели причетність групи до скоєння незаконної порубки лісу та зберігання дитячої порнографії. Обвинувальний акт спрямовано до суду.

Злочинну групу викрили працівники управління карного розшуку, слідчого управління (детективи) ГУНП в Донецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури. Спецзаходи проводилися за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Було встановлено, що до розповсюдження метадону на території Лівобережного району Маріуполя причетна група осіб на чолі з 33-річним організатором та його посібником, який займався постачанням метадону.

В ході досудового розслідування встановлено, що ініціатори «бізнесу» залучили до розповсюдження наркотиків подружню пару збувачів. Зловмисники реалізували заборонені речовини виключно із рук у руки вже перевіреним клієнтам. Відомо, що одна людина за добу розповсюджувала від 10 «чеків», після чого гроші привозила власникам «бізнесу».

Поліцейські провели близько десяти оперативних закупівель. Зібравши необхідну доказову базу та встановивши всіх членів групи, поліцейські провели спецоперацію по їх затриманню. Під час обшуків за місцем мешкання та у транспортних засобах фігурантів правоохоронці вилучили метадон, канабіс, 12 500 гривень, отримані незаконним шляхом, мобільні телефони.

Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт спрямовано до суду.

Окрім того, встановлено причетність групи до вчинення незаконної порубки дерев, зберігання наркотичних засобів та в умисному зберіганні дитячої порнографії.

Учасники групи відповідатимуть за ч. 3 ст. 307 (збут наркотичних засобів, вчинений організованою групою), ч. 2 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), ч. 1 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження), ч.1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

Максимальне покарання, що загрожує наркозбувачам, - до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux