Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський чат-бот «ДійПротиНаркотиків» обробив близько пів тисячі повідомлень користувачів
Опубліковано 02 листопада 2021 року о 10:50

За допомогою боту та у взаємодії з громадою правоохоронці Донеччини встановили 19 осіб, причетних  до незаконного наркообігу. Загалом з початку року повідомлено про підозру 192 наркозбувачам. Особлива увага правоохоронців приділяється протидії поширенню наркотичних речовин серед молоді. Чат-бот спеціально створено для тісної співпраці з громадськістю. Важливо розуміти, що успіх в боротьбі з розповсюдженням наркотиків залежить від наших спільних зусиль.

Чат-бот «ДійПротиНаркотиків» розроблено співробітниками управління боротьби з наркозлочинністю в Донецькій області ДБН Нацполіції України у партнерстві з ГУНП в Донецькій області в рамках реалізації «Регіональної програми з профілактики правопорушень, протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в Донецькій області на 2019-2021 роки» та за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Унікальність такого проєкту є в тому, що бот діє одразу на всій території Донецької області. Громадяни можуть анонімно надати інформацію про відомі факти наркозлочинів, навіть знаходячись в іншому місті. Наразі до чат-боту долучилися більше 1600 громадян.

Від початку роботи чат-боту надійшло 461 повідомлення про ймовірне розповсюдження наркотиків серед населення. Здебільшого повідомлення надходили з Краматорська, Бахмута та Костянтинівки.

Інформація, яка надходить у скриньку бота, всебічно аналізується та перевіряється працівниками кримінальної поліції територіальних підрозділів. Так, поліцейські встановили 19 осіб, причетних до наркозлочинів.

Чат-бот «ДійПротиНаркотиків» було створено для викриття збувачів, постачальників та організаторів каналів збуту наркотиків.

Особлива увага приділяється боротьбі з розповсюдженням  заборонених речовин серед молоді, викриттю каналів збуту наркопрепаратів через інтернет та протидії вуличній торгівлі наркотиками, у тому числі через закладки.

До спеціальних заходів залучається громадськість. Відтак, спеціальні рейдові групи зафарбовують написи на фасадах з адресами наркокрамниць. Найбільш популярні місця – біля навчальних закладів.

Поліцейські Донеччини впевнені, що ефективна комунікація з громадськістю є потужним інструментом у протидії наркозлочинам.

Якщо вам відомі про такі факти, завантажуйте чат-бот «ДійПротиНаркотиків» (https://t.me/fightdrugs_bot) в Телеграм (https://t.me/StopDrugsBot) або повідомляйте інформацію на лінію 102.

Також для блокування інтернет-магазинів з продажу наркотиків діє чат-бот «Стопнаркотик». Достатньо лише відправити в цей бот наркоадресу та його роботу буде заблоковано.

Чекаємо на зворотній зв’язок. Зупинимо наркоманію разом.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux