Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини спрямувала до суду обвинувальний акт відносно організованої групи інтернет-наркоторговців
Опубліковано 15 червня 2020 року о 10:39

Троє жителів Маріуполя організували телеграм-канал з продажу наркотиків зі щомісячним прибутком  у пів мільйона гривень.  Це перший випадок у Донецькій області, коли поліцейські ліквідували наркокрамницю в Telegram і притягнули до відповідальності  всіх осіб, причетних до  її функціонування - від організатора до виконавців. Крім того, поліція відстежила і заблокувала рахунки, на які виводилися кошти, отримані від наркобізнесу.

Досудове розслідування  відносно організованої злочинної групи наркоділків, які діяли в Маріуполі, завершено.  Детективи поліції Донеччини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури спрямували кримінальне провадження до суду.

Трьох маріупольців обвинувачують у збуті наркотичних засобів, скоєному в складі організованої злочинної групи, зберіганні наркотиків з метою збуту  в особливо великих розмірах (ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України) і використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, з метою продовження наркобізнесу (ч.1 ст. 306 ККУ).

Наркоугруповання було викрито у грудні минулого року поліцейськими управління протидії наркозлочинності. У зловмисників вилучили велику партію наркотичних і психоактивних речовин на 1,5 мільйонів гривень – амфетамін, канабіс, екстазі, LCD,  «солі» і галюциногенні гриби.

Поліція накрила всю мережу та зібрала докази протиправної діяльності кожного учасника злочинної групи. Слідство встановило, що лідер ОЗГ приймав замовлення від покупців у телеграм-каналі і керував фінансовими потоками. Двоє його спільників доставляли «товар» методом закладок. Самі обвинувачені наркотики не вживали.

Поліцейські також відстежили капітал наркоділків, який вони через електронні системи виводили на банківські картки і використовували для нарощування обсягів наркоторгівлі. 

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На майно обвинувачуваних - нерухомість і два автомобіля - накладено арешт на загальну суму 520 тисяч гривень.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux