Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протидія наркозлочинності: з початку поточного року поліцейські Донеччини провели 24 обшуки
Опубліковано 20 січня 2022 року о 13:57

На півночі регіону викрито два наркопритони та збувальницю канабісу, а в Мангуші та с. Новоекономічному – зберігачів наркотичної речовини в особливо великому обсязі.

З метою протидії нелегальному обігу наркотиків з початку 2022 року співробітники підрозділу дізнання та слідства провели 24 санкціоновані обшуки за місцем мешкання громадян, які за оперативною інформацією причетні до наркозлочинів. Більшість з них – результативні.

Так, у Мангуші, Торецьку, Добропіллі, с. Новоекономічному та Олександрівці поліцейські викрили громадян у зберіганні наркотичної речовини. Загалом вилучено понад сім кілограмів канабісу. Зловмисників притягнуто до кримінальної відповідальності за ст.309 ККУ.

У Мирнограді та Торецьку правоохоронці припинили діяльність наркопритонів. Речові докази вилучено. За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ст.317 ККУ.

У Селидовому поліцейські задокументували факт збуту наркотиків місцевою мешканкою. Влітку 2021 року правоохоронці вже викривали її у скоєнні аналогічного злочину, нині справа перебуває на розгляді суду. Проте це не зупинило жінку, і вона продовжила займатися незаконним «бізнесом».

У результаті обшуку за місцем мешкання 31-річної зловмисниці поліцейські вилучили зіп-пакети й медичні шприци з наркотичними речовинами, електронні ваги, телефон, гроші, отримані злочинним шляхом.

Жінку затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 ККУ. Суд обрав зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Оперативні заходи триватимуть й надалі. До боротьби з наркозлочинністю поліція Донеччини залучає всі підрозділи поліції.

Щороку у світі близько 200 тисяч людей гинуть внаслідок вживання наркотиків. На Донеччині більше половини осіб, які вживають наркотики, - це молодь віком до 35 років, є й діти.

Кожен може допомогти боротися з поширенням наркотиків: приєднуйтесь до телеграм-ботів «ДійПротиНаркотиків» (https://t.me/fightdrugs_bot) і «СтопНаркотик» (https://t.me/StopDrugsBot) й анонімно повідомляйте про наркозлочини.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux