Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вилучено більше 46 кг наркотичної речовини – підведено підсумки роботи поліції Донеччини за півроку
Опубліковано 23 липня 2021 року о 10:19

Вартість вилученого за ціною тіньового ринку сягає близько 35 мільйонів гривень. Загалом до відповідальності притягнуто 415 осіб, причетних до незаконного наркообігу.

Боротьба з наркозлочинністю є одним із пріоритетних завдань поліцейських. Правоохоронці викривають зловмисників під час опрацювання оперативної інформації, патрулювання, проведення спецзаходів, виїзду на повідомлення про допомогу тощо.

Відтак, з початку року поліцейські Донеччини задокументували більше 1000 фактів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних та психотропних речовин.

Припинено 671 факт зберігання наркотиків (ст.309 ККУ), 240 фактів розповсюдження (ст.307 ККУ), 126 фактів вирощування рослин маку та конопель (310 ККУ). Про підозру повідомлено 415 особам.

Зокрема, у Краматорську та Бахмуті поліцейські перехопили партії наркотичних та психотропних речовин, які зловмисники планували збути шляхом закладок. Вилучено амфетамін, марихуану та альфа-сіль PVP у великому розмірі, зокрема понад 250 готових «кладів».

У Маріуполі детективи викрили наркоділка особливо небезпечних психотропних речовин. У квартири збувача поліцейські виявили та вилучили 300 грамів PVP, близько 35 грамів амфетаміну та 21 пігулку MDMA. За цінами тіньового ринку загальна вартість вилученого сягає близько 188 тисяч гривень.

У травні поліцейські ліквідували міні-нарколабораторію, яку мешканець міста Дружківка організував у власній квартирі. За допомогою спеціального обладнання та з використанням різного роду прекурсорів він виготовляв психотроп для продажу. 

Також лабораторію з виготовлення метадону було викрито у Кураховому. До наркозлочину були причетні троє місцевих мешканців, які виготовляли речовину з метою подальшого збуту.

Загалом з незаконного обігу вилучено більше 39 кілограмів наркотиків та близько семи кілограмів психотропних речовин. Серед вилученого: канабіс, опій, макова соломка та рослини маку, амфетамін, метадон тощо.

Вартість вилученої наркосировини та лікарських препаратів за цінами «чорного» ринку становить майже35 мільйонів гривень.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux