Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині на лінію «102» надійшло більше 26 000 повідомлень про домашнє насильство
Опубліковано 27 жовтня 2021 року о 10:58

Загалом за 9 місяців поліція отримала більше пів мільйона повідомлень про допомогу. Половина з дзвінків була опрацьована в оперативному режимі. Співробітниці колл-центру утримували дітей, які потребували допомоги, на лінії до приїзду наряду поліції. Загалом більше 3000 неповнолітніх натиснули «тривожну» кнопку.

«Алло, мене б’є вітчим», «Мій синочок не повернувся зі школи», «У вас є година, або я стрибаю з моста». Служба «102» поліції Донеччини цілодобово приймає повідомлення від громадян. Різні життєві ситуації, події, які трапились з людьми. Незалежно від місця і часу їх учинення, повноти отриманих даних чи особи заявника співробітниці колл-центру надають допомогу потерпілим.

За 9 місяців поточного року оператори «102» поліції Донеччини отримали понад пів мільйона повідомлення. З них 304 886 разів правоохоронці вирушали на допомогу.

Оператори розповідають, що кожне чергування для них особливе. Вислухати людину потрібно швидко, а головне - отримати за короткий проміжок часу якомога більше інформації. Бо від цього залежить як життя заявника, так і правоохоронців, які виїжджають на допомогу.

Бувають випадки, коли співробітниці колл-центру отримують повідомлення, які не стосуються діяльності поліції. Людей цікавлять номери телефонів різних служб. Так, за звітній період поліцейські отримали 204 886 повідомлень, які не стосувалися діяльності поліції. І головне - серед всіх цих повідомлень виокремити важливі та допомогти кожному.

Так, наприклад, 10 437 повідомлень потребували оперативного реагування, 202 дзвінка були надважливі – вони мали високий ступінь загрози для заявника або поліцейського.

Одні з найважливіших дзвінків для операторок – це звернення неповнолітніх. Співробітниці тримають дітей на лінії до приїзду наряду поліції. Загалом більше 3000 неповнолітніх натиснули «тривожну» кнопку у цьому році.

За 9 місяців на лінію «102» надійшло більше 26 000 повідомлень потерпілих від домашнього насильства, переважна більшість яких – від жінок. Під час реагування на такі факти поліцейські склали більше 8,5 тисяч адмінматеріалів за ст.172-3 КУпАП та відкрили 283 кримінальних провадження за ст.126-1 ККУ (Домашнє насильство).

Дільничні офіцери поліції територіальних підрозділів винесли 973 термінових заборонних приписів кривдникам.

Мобільні групи з реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства здійснили більше 3,5 тисяч виїздів.

Коли потрібна допомога – телефонуй «102». Поліція поруч.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux