Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Дружківки притягнула до відповідальності жінку за насильство над дитиною
Опубліковано 06 жовтня 2020 року о 16:06

В результаті конфлікту с матір'ю 11-річна школярка нанесла собі чисельні порізи руки. За психологічне насильство над дитиною жінка понесе відповідальність.

Повідомлення про подію надійшло до чергової частини Дружківського відділення поліції від бабусі дівчинки. Поліцейські з’ясували, що через зловживання алкоголем матері батьки дитини розлучилися і вона з батьком переїхала жити до бабусі.

В той день дитина вирішила навідатися до мами, проте почула відмову і навіть не змогла увійти до будинку, бо жінка в черговий раз вживала спиртне зі знайомими. 11-річна дівчинка не витримала морального натиску, сприйняла конфлікт, як зречення від неї на користь спиртного. Повертаючись додому, вона знайшла скло і нанесла собі чисельні порізи лівої руки.

Дівчинці невідкладно було надано необхідну медичну допомогу, а з рідними проведено профілактичну бесіду. Надалі з неповнолітньою буде працювати психолог, а родину взято на облік до соціальних служб.

Працівники ювенальної превенції Дружківки склали відносно матері адміністративний протокол за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування), який буде направлено до суду для прийняття рішення.

Загалом з початку року на Донеччині більше 600 дітей стали жертвами домашнього насильства.

Виділяють кілька видів насильства в сім'ї: фізичне, сексуальне, психологічне та економічне.

Фізичне насильство - це прямий або непрямий вплив на жертву, з метою заподіяння фізичної шкоди, що виражається в нанесенні побоїв, каліцтв, тяжких тілесних ушкоджень, побої, поштовхах, стусани, шльопанцях, ляпаси тощо.

Сексуальне насильство - це насильницькі дії, коли людину силою, загрозою або обманом змушують всупереч його бажанням до будь-якій формі сексуальних відносин.

Психологічне насильство - нанесення шкоди психічному здоров'ю людини, що виявляється в образах, залякування, погрози, шантаж, контролі тощо.

Економічне насильство - матеріальне тиск, який може проявлятися в забороні навчатися, працювати, позбавленням фінансової підтримки, повним контролем над доходами.

Шановні батьки, будьте уважними до своїх дітей! Їх життя та здоров’я невід’ємно залежить від вашого відношення. Ви для дитини – цілий світ. Діти дуже гостро сприймають вашу відмову або грубе ставлення, а фізичне насильство призводить до нездорової соціальної поведінки у майбутньому.

Дружківське відділення
Краматорського відділу
поліції Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux