Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нацполіція та КМЄС визначили напрямки співпраці на деокупованих територіях України
Опубліковано 14 квітня 2023 року о 15:34

Тимчасово виконувач обов'язків Голови Національної поліції України Іван Вигівський провів робочу зустріч із керівницею операційного департаменту Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Лін Шіхан. Йшлося про важливість міжнародної допомоги в умовах воєнної агресії росії, спільний план дій з відновлення роботи поліції та верховенства права на звільнених від ворога територіях, розслідування воєнних злочинів.

Іван Вигівський зазначив, що Національна поліція України як складова сил безпеки та оборони бере активну участь у відсічі збройної агресії росії:

«До основних функцій поліцейських в період війни додалися стабілізаційні заходи, участь в бойових діях, розслідування воєнних злочинів».

Глава відомства наголосив, що поліцейські серед перших прибувають на місця вчинення росією воєнних злочинів та документують їх. Слідчі поліції з початку збройної агресії розпочали понад 71 тисячу таких кримінальних проваджень.

Іван Вигівський подякував міжнародним партнерам за вагому підтримку Національної поліції від початку повномасштабного вторгнення росії та надану допомогу у підготовці українських поліцейських, зокрема слідчих, фахівцями країн ЄС з документування та розслідування порушень законів та звичаїв війни, норм міжнародного гуманітарного права.

Керівник операційного департаменту КМЄС в Україні Лін Шіхан зазначила, що 25 експертів з розслідування воєнних злочинів та кримінального переслідування надають допомогу у спеціалізованій підготовці українських поліцейських. Сформована навчальна база у м. Дніпрі, діє регіональне представництво КМЄС в Одесі, які консультують представників правоохоронних органів України для ефективного розслідування воєнних злочинів росії.

Представниця КМЄС в Україні підкреслила, що члени Європейського Союзу зацікавлені у наданні допомоги з розбудови та відродження деокупованих територій:

«Ми бачимо нашу допомогу на деокупованих територіях за кількома основними напрямками: відновлення роботи поліції; повернення верховенства права на ці території; розбудова спроможностей розслідування воєнних злочинів; налаштування діалогу і взаємовідносин між органами влади, правоохоронними органами та суспільством».

Іван Вигівський наголосив на важливості допомоги міжнародних партнерів, зокрема у відродженні деокупованих територій України, та готовності правоохоронного відомства до співпраці:

«Я певний, що наша спільна робота та узгоджені і скоординовані дії дозволять наблизити перемогу України».

Управління комунікації

Національної поліції



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux