Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нацполіція взяла участь у підписанні Меморандумів про побратимство між визволеними містами Донеччини та містами США
Опубліковано 22 травня 2023 року о 12:38

Лиман і Святогірськ стали побратимами, відповідно, Вестпорта та Істона американського штату Коннектикут. Це стало можливим зокрема завдяки співпраці Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ на чолі з Русланом Горяченком з організацією Ukraine Aid International і мерами міст США. Ці міста вже допомагають у відновленні Донеччини – як населенню, так і підрозділам Нацполіції. 

Підписання Меморандумів про встановлення побратимських відносин відбулося в Святогірську вчора, 21 травня. Мер Істона Девід Бінделгласс та мер Вестпорта пані Джен Тукер особисто відвідали деокуповані населені пункти, щоб на власні очі побачити наслідки російського вторгнення. До складу американської делегації увійшли також керівники організації Ukraine Aid International Браян і Маршал Маєри.

Участь у заході взяли начальник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко, глава поліції Донецької області Руслан Осипенко, начальник Донецької ОВА Павло Кириленко, керівник поліції Лиману Ігор Угнівенко, керівництво Святогірської й Лиманської громад.

Представники США оглянули руйнування, які спричинили окупаційні війська рф у Лимані та Святогірську. Серед зруйнованих об’єктів інфраструктури - Лиманський відділ поліції, який росія прицільно знищила ракетою на початку року.

Нацполіція активно співпрацює з Ukraine Aid International для організації допомоги жителям постраждалих від російської агресії населених пунктів. Зокрема за рахунок донорів було полагоджено після обстрілів дахи багатоквартирних будинків у Лимані та Святогірську. А лиманські поліцейські зуміли швидко відновити роботу завдяки отриманим від народу Америки двом автомобілям Renault Duster, оргтехніці, обігрівачам. У наступному гуманітарному вантажі – бронежилети та засоби тактичної медицини.

«Ми на своєму рівні проклали міст між двома країнами і даємо можливість розвиватися цьому проєкту й надалі. Дякуємо американському народу за допомогу. Нацполіція продовжуватиме докладати зусиль щодо відновлення безпеки та правопорядку на визволених територіях», - зазначив Руслан Горяченко.

Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux