Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині знешкодили десант противника. Поліцейські взяли участь у навчаннях з оборони Маріуполя
Опубліковано 29 вересня 2021 року о 16:02

На суші, на морі та у повітрі - сьогодні поблизу Маріуполя відбулися тактико-спеціальні навчання підрозділів територіальної оборони. За сценарієм, Донецьку область атакували ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Поліцейські у складі сил національної безпеки та оборони відпрацювали дії з відбиття збройної агресії, захисту цивільного населення та запобігли захопленню українських територій.

Мета масштабних польових тренувань – вдосконалити взаємодію між всіма силами безпеки та оборони при загостренні оперативної ситуації.

У відповідь на загрозу нападу з боку агресора на узбережжі Азовського моря було терміново розгорнуто штаб Маріупольського району територіальної оборони, до якого увійшли керівники районної адміністрації, командир сил ТрО, представники Національної поліції, СБУ, Нацгвардії, Державної прикордонної служби та служби з надзвичайних ситуацій. Мобільний пункт управління розташувався в одному з сіл.

Участь у заходах взяв керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. Сили поліції під час навчальної бойової операції координував т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Артем Кисько.

Навчання відбувалися на декількох локаціях: на блокпості, у морі та на березі у населеному пункті.

Під час першого етапу штаб отримав інформацію про пересування диверсійно-розвідувальної групи, яка планує низку терактів з жертвами серед цивільного населення. Прорив ДРГ зупинили бійці спецпідрозділу КОРД. На блокпосту вони блокували автомобіль зі злочинцями, які відкрили вогонь по спецпризначенцях, проте були захоплені, роззброєні та доставлені до відділу поліції для слідчих дій. Нападники дали свідчення щодо запланованої висадки десанту противника з моря для знищення пункту управління територіальної оборони.

У найкоротший час небезпечний район було ізольовано, взято під охорону важливі об’єкти інфраструктури, евакуйовано цивільних мешканців.

Під час контррозвідувальних заходів, участь у яких взяли і поліцейські, об’єднані сили захисників виявили у прибережній зоні судно противника та кілька груп диверсантів, що висадилися на берег та захопили дві будівлі. Далі пройти умовному ворогу не вдалося: українські військові захопили ворожий корабель та оточили бойовиків на суші, відрізавши шляхи відходу.

У результаті штурму з повітря нападників було ліквідовано або взято у полон. Крім того, силовики відпрацювали тактику дій при надзвичайних ситуаціях: пожежі та радіаційній загрозі, а також наданні першої домедичної допомоги на полі бою.

Керування операцією здійснювалося в режимі онлайн завдяки прямій трансляції в штабі територіальної оборони.

Представники силових відомств обмінялися досвідом, вдосконалили координацію дій та на практиці відпрацювали план заходів щодо надання відсічі збройній агресії.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux