Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В зоні проведення ООС правоохоронці провели спеціальне антитерористичне навчання
Опубліковано 29 жовтня 2021 року о 17:57

Затримання озброєних «терористів», звільнення заручників, знешкодження вибухівки – за такою легендою відбувалися навчання за участі силових відомств МВС та СБУ.

У навчанні взяли участь співробітники Нацполіції України - ГУНП в Донецькій області та підрозділи поліції особливого призначення, задіяні до ООС, працівники Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях, військовослужбовці Нацгвардії України, Державної прикордонної служби України, УПВП Міністерства юстиції, Держслужби з екстремальних ситуацій, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Метою проведення тренування була перевірка готовності різних силових відомств працювати в екстремальних ситуаціях, а також вдосконалення професійної підготовки правоохоронців.

Антитерористичні навчання відбулися на території СІЗОв умовах максимально наближених до реальних.

За легендою, умовні терористи вирішили витягти зі слідчого ізолятора свого спільника – бойовика НЗФ. Для цього один з них під виглядом адвоката проник у камерний блок та проніс із собою вибухівку. У двох вони захопили заручників – співробітника СІЗО та іншого адвоката, який очікує свого підзахисного.

«Терористи» забарикадувалися у приміщенні адмінбудівлі та повідомили про свої вимоги, а саме: надати автомобіль та гелікоптер для втечі на тимчасово окуповану територію України.

Правоохоронці розгорнули координаційний штаб, в дію було введено спеціальні операції. Члени оперативного штабу спланували та організували проведення умовної антитерористичної операції.

Також було створено групу перемовників, до складу якої входив поліцейський та працівник СБУ, які протягом всього часу переконували зловмисників здатися та вирішити ситуацію мирним шляхом.

Умовні вимоги було виконано – зловмисникам було надано автомобіль та гелікоптер, який здійснив посадку біля адмінбудівлі.

В результаті проведення планових заходів правоохоронці звільнили заручників та затримали зловмисників.

Вибухотехнічна служба знешкодила умовну вибухівку, знайдену в будівлі. Окрім того, штурмова група спецпідрозділу КОРД встановила особу спільника, який знаходився поза межами СІЗО, та затримала його.

Силовики успішно відпрацювали алгоритм міжвідомчої взаємодії щодо проведення антитерористичної операції в зоні ООС та показали високий рівень підготовки.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux