Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Немає права на помилку. За останні півтора року вибухотехніки Донеччини знешкодили більше 2200 кг вибухівки
Опубліковано 13 червня 2020 року о 10:34

Вони знають все про зброю, як не допустити вибуху та зберегти життя людей.  «Залізні» люди у погонах. Сьогодні, 13 червня, вибухотехніки відзначають 25-у річницю з дня створення служби.

Друга назва їхньої служби – Безстрашні. Це люди, які не знають слова «небезпека». Вони впевнені та рішучі, а водночас максимально обережні, оскільки розуміють, що в їх руках життя і доля багатьох людей. Для цих професіоналів найнезначніша помилка неприпустима.

Чверть століття вибухотехнічна служба Національної поліції України працює з предметами, що несуть небезпеку. Кожен день поліцейські-вибухотехніки виїжджають на виклики про загрозу вибуху, знешкоджують зброю та боєприпаси, перевіряють об’єкти та території на наявність небезпечних предметів.

Наразі у вибухотехнічному відділі поліції Донеччини несуть службу 9 поліцейських, які мають справу з новими вибуховими механізмами та боєприпасами сучасних зразків.

Так, наприкінці 2019 року у Краматорську стався вибух, у результаті якого постраждав чоловік. Оглянувши місце події, вибухотехніки виявили залишки саморобного вибухового пристрою. А в іншому приміщенні - ще кілька детонаторів, які належать до надзвичайно небезпечних, та близько 10 кг саморобної вибухової речовини, яка могла розірватися у будь-який момент. Усі предмети були вилучені та знешкоджені.

Загалом за останні півтора року працівники вибухотехнічного відділу здійснили 1147 службових виїздів. Більше 40 разів виїжджали за повідомленнями про загрозу вибуху, 297 - за фактом виявлення та вилучення вибухових речовин, здійснили 335 профілактичних оглядів об’єктів на вибухонебезпеку.

Силами вибухотехників вилучено 2234 кг вибухових речовин та більше 43 тисяч  боєприпасів, з них 5475 ручних гранат, 3633 гранат до протипіхотних гранатометів, 769  реактивних гранат та вогнеметів.

Так, у квітні у Волноваському районі були знешкоджені 2 склади з тисячами боєприпасів. 10 годин кропіткої роботи, в результаті якої вилучено 367 гранат, 33 гранатомети, 118 боєприпасів до РПГ, понад 1600 великокаліберних боєприпасів, артилерійські снаряди, міни, стрілецьку зброю і понад 14 тисяч патронів.

Крім того, вибухотехніки Донеччини виїжджають на допомогу колегам з інших областей. Нещодавно на Дніпропетровщині поліцейські вилучили більше 2000 тонн вибухівки.

Ризикуючи кожен день, вони рятують тисячі життів. Вітаємо знешкоджувачів небезпеки з професійним святом – Днем створення вибухотехнічних підрозділів поліції!

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux