Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нестандартні управлінські підходи та резонансні справи керівника детективного підрозділу Івана Буряка
Опубліковано 26 червня 2020 року о 14:23

«Коли під твоїм керівництвом працюють найкращі, ти не маєш права не самовдосконалюватись», - говорить начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів. Для нього брати висоту – значить успішно розкривати найзаплутаніші справи.

Начальник детективного підрозділу майор поліції Іван Буряк створив власну модель колективних відносин, у яких немає місця згаяному часу. Це значить, що під час наради можна вирішити нагальні питання, решту – в індивідуальному порядку.

Під його керівництвом працюють 30 детективів. Усі вони молоді та вже досвідчені спеціалісти, які мають у послужному списку розкриті резонансні справи. Поліцейський стверджує, що запроваджений ним демократичний стиль управління, заснований на взаємоповазі та підкріплений обов’язковою виконавською дисципліною, має високий практичний результат. А його підлеглі, у свою чергу, говорять, що Іван Буряк – не той начальник, якого бояться, а той, якого бояться підвести.

Очільник детективів свою правоохоронну діяльність починав зі слідства. Керуючись батьковим та братовим прикладами, Іван у 2009 році з головою поринув у розкриття злочинів.

Починав у Єнакієвому простим слідчим, а вже через 2 роки став заступником начальника слідчого підрозділу. Першою резонансною справою для нього стало розслідування шахрайства у відношенні вкладників кредитної спілки. Резонанс її полягав у тому, що жертвами шахрайської «схеми» стали 150 осіб, до того ж було встановлено майже 700 свідків. Тоді потерпілі пікетували міськвідділ, обласну прокуратуру, вимагаючи справедливого правосуддя. Завершену справу було направлено до суду.

Війна внесла корективи в життя слідчого – йому довелося залишити окуповане місто. Так, змушений змінити кілька територіальних підрозділів поліції, у 2015 році правоохоронець опинився в слідчому управлінні обласного главку поліції Донеччини.

Сьогодні майор поліції очолює інноваційний детективний підрозділ. Поєднання оперативного й слідчого досвідів підпорядкованого особового складу – вдалий симбіоз, який дозволяє ефективно розкривати злочини «по гарячих слідах» та по завершенні необхідних процесуальних дій направляти провадження до суду. Цей успішний принцип роботи вітчизняна правоохоронна система перейняла у колег з європейських країн, США та Канади.

Таким чином, тільки у цьому році завдяки злагодженій роботі детективного підрозділу до суду спрямовано справи щодо злочинної діяльності п’яти організованих груп. Серед них – злочинні угруповання, які здійснювали масштабну наркоторгівлю в Українську та Вугледарі.

Поліція стала для Івана Буряка замкненим колом у позитивному смислі – він навіть долю пов’язав з поліціянткою. Його дружина працює в слідстві територіального підрозділу поліції Маріуполя. Подружжя виховує двох дітей і кожну вільну хвилину приділяє родині.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux