Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За порушення безпеки дітей поліція Донеччини притягнула до адміністративної відповідальності понад 3 тисячі осіб
Опубліковано 24 липня 2019 року о 16:08

Як виявилося, найчастіше загрозу для життя та здоров’я малечі створювали рідні батьки або опікуни. За невиконання батьківських обов’язків складені протоколи відносно 1827 дорослих.

Про безпеку неповнолітніх піклуються ювенальні поліцейські. Іноді, щоб врятувати життя, потрібно лише вчасно виявити та ліквідувати загрозу.

Повернути живими

З початку року на Донеччині зникли 424 дитини. Усі вони розшукані й повернені додому живими та неушкодженими. Лише троє підлітків перебувають на тимчасово окупованій території.

97% з них, або 410 дітей, правоохоронці знайшли упродовж доби після зникнення. Так, швидкі дії поліцейських повернули мамі двох сестричок 6 та 9 років – дівчат шукали всю ніч та знайшли сплячими на даху гаража.

Навчити батьків бути батьками

Поліцейські працюють з родинами, де батьки не звертають уваги на власних дітей. Спосіб впливу - адміністративна відповідальність, постійний контроль за ситуацією в родині та допомога батькам у вихованні.

За пів року інспектори ювенальної превенції виявили понад 1800 випадків, коли діти жили голодні, в антісанітарних умовах або взагалі були надані самі собі. Відносно дорослих складені адміністративні протоколи.

Так, у прифронтовому Торецьку мати з однорічною донькою чотири доби блукала містом. Весь час жінка пила, а потім взагалі покинула дитину у чужих людей. А в Краматорську залишені самі маленькі діти ледь не згоріли у пожежі.

Аби попередити трагічні наслідки, правоохоронці були змушені вилучити 79 дітей з родин, де їм не приділяли уваги.

Наразі під постійною увагою поліції перебуває 488 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в них виховується 1101 дитина.

Захистити від домашнього насильства та булінгу

За насильство в родині, під час якого постраждали діти, поліцейські притягнули 45 осіб (ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Серед агресорів – і чоловіки, і жінки.

Підлітки також відповідають за порушення прав інших дітей, зокрема цькування. На 12 порушників складені адміністративні протоколи за ст. 173-4 КУпАП (булінг учасника освітнього процесу).

Зупинити споювання дітей

Поліція зареєструвала 57 фактів доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (ст. 180 КУпАП). Крім того, притягнено до відповідальності 285 порушників антиалкогольного законодавства, які продавали дітям спиртні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби.

За матеріалами поліції було анульовано 12 ліцензій на торгівлю цими товарами, а на власників торгівельних закладів накладені фінансові санкції на суму – 612 тисяч гривень.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux