Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Незламна поліція Торецька допомагає людям на лінії вогню
Опубліковано 08 листопада 2022 року о 13:19

Під щоденними бомбардуваннями поліцейські виконують усі свої функції та додаткові – патрулюють, здійснюють евакуацію, супроводжують гуманітарні вантажі та дістають людей з-під завалів. У місті постійно чергує група парамедиків, які рятують поранених на місцях обстрілів. Несення служби правоохоронців у Торецьку перевірив начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко.

До повномасштабного вторгнення рф у Торецьку та навколишніх селищах жило 58 тисяч людей, зараз залишилося менше 15 тисяч. Є й діти. Тільки з багатодітних і опікунських сімей у громаді нині мешкають понад 200 дітлахів, хоча більшість малечі вдалося евакуювати.

Росіяни безперервно б’ють по місту й передмістям із тимчасово окупованої Горлівки, що розташована в декількох кілометрах від Торецької громади. Зруйновано переважну більшість шкіл, дитячі садки, магазини, лікарню, перебито газогін. Днями внаслідок ворожого удару обрушився цілий під’їзд дев’ятиповерхівки. Води тут немає вже дев’ятий місяць, деякі населені пункти – без світла, опалення - відсутнє.

Найбільш тяжка ситуація – в Курдюмівці, де точаться запеклі бої. У населеному пункті залишилось близько 10 жителів. Та й ті збираються виїжджати – громадян переконали поліцейські та щоденні прильоти. Нещодавно ворожий снаряд поцілив у багатоквартирний будинок, троє цивільних мешканців загинули. Поліція разом з ДСНС діставала тіла з-під руїн.

Попри постійні атаки окупантів, поліцейські стійко продовжують нести службу: документують воєнні злочини рашистів, займаються евакуацією та допомагають військовій адміністрації доставляти гуманітарну допомогу. У селищі Нью-Йорк, що потерпає від обстрілів, чергує автопатруль. Окрім охорони правопорядку, поліцейські переконують громадян евакуюватися.

«Особовий склад перебуває на місцях і в повному обсязі виконує свої обов’язки. У місті також працює мобільна група парамедиків, яка виїжджає з ДСНС після обстрілів військами агресора, надає першу допомогу пораненим і доставляє їх до лікарні. Продовжуємо працювати, перемога буде за нами. Все буде Україна!», - зазначив начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.


Відділ комунікації поліції

Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux