Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Один день роботи евакуаційної групи «Білий Янгол» у Бахмуті
Опубліковано 21 грудня 2022 року о 12:34

Подарувати радість дитині, евакуювати людей та допомогти – «янголи» прибувають туди, куди інші дістатися не в змозі. Правоохоронці вивозять цивільне населення з-під снарядів, надають допомогу пораненим, розвозять гуманітарний вантаж і піклуються про дітей. 

Населений пункт залишається найгарячішою точкою на мапі Донеччини. Незважаючи на постійні обстріли, в місті продовжують нести службу правоохоронці, серед них - поліцейський екіпаж «Білий Янгол».

Звичайний робочий день евакуаційної групи починається з телефонних дзвінків, які надходять на їхню гарячу лінію від місцевих мешканців. Однак цього разу службовий ранок правоохоронців розпочався з привітання діточок з Днем Святого Миколая. «Білі Янголи» завітали до сімей, які все ще не наважались на евакуацію, аби подарувати малечі радість.

Родина Ганни вже майже 7 місяців живе у підвалі однієї з багатоповерхівок міста. Рівно стільки ж часу дитина не бачила світла, не виходила гратись на вулицю з однолітками, не дихала свіжим повітрям, не чула тиші. Єдині її друзі - це домашня кицька та «Білі Янголи».

«Сьогодні ми привезли для дівчинки солодощі, іграшки, канцелярські набори, сумочку та новорічні шкарпетки. Вона дуже зраділа, адже її мама сказала, що зранку донька шукала під подушкою подарунки та не знайшла. Ганна засмутилася. А ми їй сказали, що Святий Миколай не зміг до неї дістатися і попросив нас передати їй подарунки. Дитина має вірити у дива, особливо зараз», - зі сльозами на очах каже поліцейський екіпажу «Білий Янгол».

Після найприємніших і водночас найскладніших моментів правоохоронці вирушили за родиною, яка нарешті виявила бажання виїхати з міста. 80-річну бабусю разом із сином екіпаж доставив до «пункту незламності» та домовився з волонтерами про їх евакуацію до Дніпра, де на них чекає онук.

Наостанок «Білі Янголи» доставили життєво необхідні ліки для літнього чоловіка. Пенсіонер проживає сам, але виїжджати відмовляється. Дістатися аптеки або медичного закладу він не в змозі, тому і звернувся за допомогою до поліції.

Шановні громадяни, не нехтуйте своїм життям та здоров’ям, а також життям ваших дітей. Пам’ятайте: влада забезпечує вас житлом та соціальною допомогою. Крім того, допомогу надають волонтери. Якщо ви все ж таки наважитесь на виїзд або вам потрібна будь-яка інша допомога, звертайтеся на гарячу лінію евакуаційної групи «Білий Янгол», яка працює на Бахмутському напрямку, за телефоном 066-56-15-102.


Відділ комунікації поліції 

Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux