Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Один день з поліцейськими в Кураховому: місто - без вікон, відділок - підземний, настрій - бойовий
Опубліковано 17 січня 2024 року о 13:41

Ворог посилив атаки на Курахове. Щодня в місті – нові руйнування, а в центрі немає жодної непошкодженої будівлі. Поліція залишається на місці та виконує всі свої функції від охорони порядку до кримінальних розслідувань. 

8 ранку. Наряди, що заступають на чергування, вишикувалися на інструктаж. Він проходить у підвальному приміщенні, куди правоохоронців передислокували після влучань ворога по будівлі підрозділу. Тут же – імпровізований офіс, де працюють чергова частина, слідчі та інші служби.

Автопатрулі під звуки вибухів об’їжджають місто. Зараз тут залишається 5248 мешканців. Людей на вулицях небагато, бо виходять тільки за крайньої потреби. Через обстріли в оселях немає опалення, світло та вода – теж періодично зникають. Замість вікон у більшості багатоквартирних будинків – листи ДСП. Більше жителів стали евакуюватись. Кому важко виїхати самотужки – допомагає поліція.

Обід. Ті, хто змінився, збираються в підпільній майстерні. Тут керує Аркадійович: він і автомобілі лагодить, і годує колег. Сам пече хліб на всіх, а сьогодні зустрічає гостей гарячою солянкою.

Золоті руки Аркадійовича особливо потрібні «білим янголам», які їздять рятувати людей майже на «нуль». Доріг там вже немає, логістика зруйнована, тож бронекапсули постійно виходять з ладу. Сам поліцейський – з Донецька, потім жив у Красногорівці, але звідти довелося виїхати – по будинку прилітало вже двічі.

Правоохоронців-переселенців з вщент зруйнованої Мар’їнки та Красногрівки, які втратили житло через російську навалу, у відділі багато. Один з них – оперуповноважений Артем Кацюк. «Квартира та будинок, в якому мешкали батьки, були знищені ще влітку 2022 року», - розповідає поліцейський. Найближчі 12 годин він проведе, чергуючи на блокпості. Разом із ним заступає колега з Київщини, що прибув служити на Схід.

Росіяни вже обстрілювали цей блокпост, тож зараз, в умовах посилення атак по Кураховому, поліцейські зміцнюють блокпости фортифікаційними спорудами.

«Настрій бойовий». Так відповідають співробітники поліції Курахового, бо вони свою справу знають – незважаючи ні на що, рятувати людей.


Робоче відео для журналістів - https://fex.net/ru/s/xdpydp5

Відділ комунікації поліції

Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux