Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ігор Клименко представив нового керівника поліції Донеччини
Опубліковано 26 листопада 2021 року о 15:20

Головне управління Нацполіції в Донецькій області очолив Руслан Осипенко, який раніше обіймав посаду т.в.о. начальника поліції Херсонської області. Представили нового керівника сьогодні, 26 листопада, під час робочого візиту Голови Національної поліції України до району проведення ООС.

Участь в урочистому заході взяли заступник командувача Національної гвардії України Микола Миколенко, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, командування Об’єднаних сил, керівництво органів системи МВС, Служби безпеки України, Маріупольської міської ради, прокуратури, суду, Донецького державного університету внутрішніх справ.

Голова Нацполіції зазначив, що служба на Донеччині має свою специфіку через близькість тимчасово окупованих територій, а поліцейські одними з перших прибувають на місця обстрілів.

«Є працівники, які пройшли горнило війни, є ті, які вийшли з тимчасово окупованої території та довели своїми вчинками, що є справжніми громадянами України. Рівень довіри до поліцейських Донеччини зараз є одним з найвищих в країні та становить 44 відсотки», - сказав Ігор Клименко.

Глава НПУ подякував за службу Миколі Семенишину, який очолював поліцію Донецької області впродовж чотирьох років, а нині є керівником поліції Одещини.

«Я пишаюся, що ви повірили мені, що ми разом боронили нашу рідну землю, Донеччину, робили її безпечнішою. Вдячний всім працівникам поліції, керівникам органів місцевого самоврядування, міжнародним партнерам, із якими ми реалізували багато спільних проєктів», - звернувся до присутніх Микола Семенишин.

Руслан Осипенко - досвідчений оперативник родом з Луганщини, в органах внутрішніх справ з 1996 року, проходив службу у Київській, Полтавській, Миколаївській областях, Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції, зокрема на керівних посадах. У 2020 році обіймав посаду заступника начальника-начальника кримінальної поліції Черкаської області. З жовтня 2021 року тимчасово виконував обов’язки начальника ГУНП в Херсонській області.

«Дякую керівництву МВС та Нацполіції за надану мені довіру очолити потужний колектив поліції Донеччини. Розраховую на підтримку колег, органів місцевого самоврядування, всіх силових структур, щоби ми працювали як єдиний злагоджений механізм. Ціную чесність, порядність і самовідданість», - зазначив Руслан Осипенко.

Серед першочергових завдань, які Ігор Клименко поставив перед новим керівником, - боротьба з наркозлочинністю, протидія незаконному обігу зброї, безпека дітей, боротьба з організованою злочинністю, а також з незаконним обігом підакцизних товарів.

Крім того, Голова Національної поліції наголосив на активному впровадженні проєкту «Поліцейський офіцер громади» та передав ПОГам сім нових службових автомобілів «Рено Дастер».

«До кінця року в Україні буде майже 1000 офіцерів громади. Наші зусилля спрямовані на те, щоби кожен громадянин, навіть у найменшому селі, бачив поліцейського поруч і відчував себе захищеним. Поліцейський офіцер живе на території громади та 24 години на добу може невідкладно прибути на допомогу в будь-який населений пункт. Це ще один крок до ефективної взаємодії між населенням, органами влади та Нацполіцією», - наголосив Ігор Клименко.

Під час наради в обласному главку поліції глава відомства нагородив кращих поліцейських, які отримали чергові спеціальні звання, відзнаки МВС і НПУ та подяки.

У ході робочого візиту Голова Нацполіції проінспектував роботу Єдиного аналітичного сервісного центра (UASC) і перевірив, як сьогодні працюють IT-технології в системі безпеки прифронтового регіону.

 
Відділ комунікації
поліції Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux